Gemeente Etten-Leur

Varkens Meeuwisdijk zijn weg

Varkens aan de Meeuwisdijk zijn weg

De stallen van Varkensbedrijf Meeuwisdijk aan de gelijknamige straat in Etten-Leur zijn ontruimd en worden per 31 december 2008 leeg opgeleverd aan de gemeente. Dat hebben een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur en van bedrijfseigenaar familie Van Roessel ter plaatse vastgesteld.

Afgelopen najaar hebben de gemeente Etten-Leur en de familie Van Roessel een overeenkomst gesloten over de aankoop door de gemeente van het perceel van het varkensbedrijf aan de Meeuwisdijk. Onderdeel van de overeenkomst was de ontruiming van de varkensstallen per 31 december 2008 en de oplevering van de lege gebouwen aan de gemeente per diezelfde datum.

Op uitnodiging van de familie Van Roessel heeft de gemeente een controle uitgevoerd en daarbij geconstateerd dat er inderdaad geen varkens meer aanwezig zijn in het bedrijf en dat daarmee volledig is voldaan aan de afspraken hierover.

Overigens mag de nog aanwezige mest in het bedrijf ingevolge de mestwetgeving pas in april 2009 afgevoerd worden. Tot dat moment kan er nog enige geuroverlast zijn, maar daarna is die definitief verleden tijd.

Kerst en Oud&Nieuw

Nieuwe vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl