Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 31-12-2008

Brand in seniorenflat door vuurwerk vandalen

BREDA: Op dinsdagmiddag 30 december ontstond er brand in de centrale hal van seniorenflat Westzigt aan de Tuinzigtlaan in Breda. De kerstboom was in brand gevlogen. Gezien de locatie rukte de brandweer uit met drie voertuigen. Ook was er uit voorzorg een ambulance aanwezig. Het vuur was echter snel geblust door de brandweer.

De dienstdoende wijkagent hoorde van diverse bewoners dat er twee jongens voorafgaand aan de brand in de hal waren geweest. Aan de hand van de opgegeven signalementen wist de wijkagent om wie het
vermoedelijk ging. Het tweetal was daarna snel achterhaald en
ingerekend. Het ging om twee jongens uit de buurt van 15 en 16 jaar oud.
In het politiebureau bekenden ze dat ze door willekeurig aan te bellen waren binnen gelaten in de hal van de flat. Daar hadden ze vuurwerk afgestoken, wat uiteindelijk tot het in brand vliegen van de kerstboom leidde. Het duo legde een bekentenis af en betuigde daarna spijt van hun daad. Tegen de twee jongens is proces-verbaal opgemaakt. Hun ouders zijn door de politie op de hoogte gesteld van de
gebeurtenissen.

Sluwe winkeldief ontmaskerd

BREDA: Een 37-jarige man uit Schiedam is dinsdag 31 december door de politie opgepakt en in verzekering gesteld. De man probeerde op sluwe wijze sigaretten te stelen bij een groothandel aan de Konijnenberg. Hij werd daarbij betrapt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. De Schiedammer vulde in de winkel een doos van een nieuwe afvalemmer met een groot aantal sigaretten. Hij rekende de doos vervolgens bij de kassa af.
Hij deed dus voorkomen alsof er een afvalemmer zat, terwijl de sigaretten een waarde van circa 1000,- omvatten. Uit camerabeelden bleek dat hij deze truc de dag ervoor ook al had toegepast. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Ondanks de camerabeelden als bewijsvoering ontkent hij de diefstallen.

Vader met zoontje op dievenpad

BREDA: Beveiligers van een elektronicazaak aan het Kruisvoort
betrapten een vader (40) en zijn 12-jarig zoontje bij het plegen van winkeldiefstal. Dat gebeurde dinsdagavond 30 december. De man wilde een nieuwe muis voor zijn computer. Nadat hij zijn keuze had gemaakt, verbrak het zoontje de verpakking. Daarna stopte de vader de muis in zijn zak. Ze probeerden vervolgens de winkel te verlaten zonder de muis af te rekenen. Dat lukte niet en het tweetal werd overgedragen aan de politie.

De 40-jarige man uit Hoeven wordt ook verdacht van een soortgelijke diefstal op
maandag 29 september 2008 bij dezelfde winkel. Op beelden van het beveiligingssysteem is te zien dat hij de verpakking van een telefoon opende en de gsm in zijn jaszak.
Hij is in verzekering gesteld. De politie heeft Bureau Jeugdzorg in kennis gesteld over de betrokkenheid van de minderjarige.

Onder invloed van GHB

SINT WILLEBRORD: De politie maakte proces-verbaal tegen een 20-jarige inwoner van Sint Willebrord. De jongeman zat dinsdagavond 30 december zonder helm achterop een brommer. De bestuurder van de brommer dumpte zijn passagier in de Leeuwerikstraat bij het zien van de politie en ging er vandoor. De verdachte was slecht aanspreekbaar en reageerde erg afwezig. Hij bleek onder invloed te zijn van GHB. In zijn broekzak werd een flesje met de drugs aangetroffen. Gezien zijn lichamelijke toestand is hij overgedragen aan familieleden, die zich over hem ontfermden.

Té snelle automobilist moet rijbewijs inleveren

BREDA: Een 55-jarige automobilist uit Schiedam moest zijn rijbewijs inleveren na een behoorlijke snelheidsovertreding. De man reed dinsdagavond 30 december 2008 om 22.15 uur met een snelheid van 158 km/u door de tunnelbak van de A-16. Zijn snelheid werd vastgesteld door de onopvallende video-auto van het Verkeershandhavingsteam. De man kreeg proces-verbaal en moest meteen zijn rijbewijs afgeven. Op de bewuste locatie geldt namelijk een maximum snelheid van 100 km/u. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-12-2008 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |