Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Supermarkt in Huizen overvallen

Huizen, 31-12-2008 o Dinsdagavond 30 december 19.15 uur kwamen vier mannen de supermarkt aan het Holleblok binnen. Alle vier liepen op een caissière af die een klant hielp. De klant en de caissière renden weg. Een van de overvallers pakte de caissière bij haar keel en hield haar vast.

Hij bedreigde haar met een mes en een vuurwapen. De andere overvallers openden de kassa en pakten geld uit de kassalade. Een klant, een Huizer van 12 jaar, werd door een van de overvallers met een vuurwapen bedreigd en bevolen op de grond te gaan liggen. De jongen moest zijn wisselgeld afstaan. Hierna renden de vier mannen de winkel uit richting de Zuiderzeeschool.

Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld, maar de overvallers werden niet meer getraceerd. Een onderzoek naar de overval is ingesteld. Getuigen of personen die meer weten van de overval worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan via 0800 7000.

Signalementen:

De overvaller die de caissière vasthield was ongeveer 16 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas, zwarte joggingbroek en zwarte handschoenen. Van de andere overvallers droeg er één een witte jas en één een blauwe joggingbroek. De overvallers hadden hun gezichten afgedekt met vermoedelijk een panty.