Politie Zaanstreek-waterland

Vuurwerk in beslag genomen : Zaanstreek

Zaanstreek, 31-12-2008

Vuurwerk in beslag genomen : Zaanstreek

De politie heeft verschillende vuurwerkmeldingen binnen gekregen. In veel gevallen werd er niets aangetroffen en was er niets aan de hand maar er zijn ook een aantal aanhoudingen verricht. Een greep uit de vuurwerkincidenten van de afgelopen dagen:

Zaanstreek
* Twee jongens brachten op de Neptunuslaan in Krommenie nabij een bushokje een aantal rotjes tot ontploffing en renden daarna weg richting een basketbalveldje. De politie heeft ze aangehouden. Beide jongens krijgen een HALT-afdoening.
* Op de Brandaris in Zaandam hielden twee agenten een 14-jarige jongen aan omdat hij voor de flat vuurwerk aan het afsteken was. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen en de verdachte een HALT-transactie aangeboden.
* Ook het vuurwerk van een 14-jarige jongen is ingenomen op de Twiskeweg in Zaandam door de politie. De jongen krijgt een HALT-transactie.

Bij de Pharus/Noordzee in Zaandam heeft de politie een 14-jarige jongen staande gehouden die een rotje aan het afsteken was. Het was zijn laatste rotje dus er is verder niets in beslag genomen. Ook hij krijgt een HALT-afdoening.