Politie Zaanstreek-waterland

Vuurwerk in beslag genomen

Waterland, 31-12-2008

Vuurwerk in beslag genomen: Waterland

De politie heeft verschillende vuurwerkmeldingen binnen gekregen. In veel gevallen werd er niets aangetroffen en was er niets aan de hand maar er zijn ook een aantal aanhoudingen verricht. Een greep uit de vuurwerkincidenten van de afgelopen dagen:

Waterland
* In Purmerend waren een 16-jarige en een 11-jarige jongen vuurwerk aan het afsteken op de Kanaaldijk. Er is een proces-verbaal en een HALT-formulier opgemaakt.
* De politie heeft vuurwerk van een 12-jarige en een 13-jarige jongen in beslag genomen na een melding van vuurwerkoverlast in de Tilburystraat in Purmerend. Beide jongens krijgen een HALT-afdoening.
* Een 19-jarige jongen reed samen met een passagier op zijn scooter over het fietspad op de Gorslaan in Purmerend toen hij aangehouden werd door de politie. Zijn medepassagier droeg geen helm. Bij controle in de buggy van de scooter bleek dat ze illegaal vuurwerk in hun bezit hadden. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen.
* Op Het Luijendijkje in Landsmeer is een 15-jarige jongen aangehouden die vuurwerk aan het afsteken was. Hij had nog 30 Thunders en 2 Thunder Kings bij zich die door de politie in beslag zijn genomen. Hij krijgt een HALT-afdoening.
* De politie heeft in Oosthuizen in het Grote Woud een 11-jarige jongen aangehouden die te midden van een grote groep jongens vuurwerk stond af te steken. Hij had 21 rotjes bij zich die in beslag zijn genomen. De politie heeft de jaszakken van de hele groep jongens (met toestemming) gecontroleerd maar zij hadden allen geen vuurwerk bij zich.
* In Purmerend is een groep jongens betrapt met het afsteken van vuurwerk. Vier jongens kozen voor een transactie terwijl een jongen koos voor een afdoening via HALT.
* In Volendam in het Doolhof kwamen twee agenten een 7-jarige jongen tegen die een wondertol aanstak. Op het moment dat hij de agenten zag schrok hij en vergat hij bijna de wondertol weg te gooien. Hij heeft een waarschuwing gekregen.
* Ook in de Begoniastraat in Volendam staken vier kinderen licht knalvuurwerk af. De politie heeft de kinderen thuisgebracht en met de ouders/verzorgers gesproken.

Al het vuurwerk dat de politie in beslag heeft genomen wordt vernietigd.