Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 31-12-2008

Huiselijk geweldpleger rijdt in op agente

OOSTERHOUT: Agenten reageerden dinsdagavond 30 december op een melding van huiselijk geweld in Oosterhout. Omwonenden belden de politie nadat zij een hoop geschreeuw en glasgerinkel hoorden.

De agenten waren binnen vijf minuten ter plaatse. Op dat moment stond er voor de bewuste woning een personenauto met draaiende motor. De bestuurder ervan wilde wegrijden. Hij kreeg echter een stopteken om te onderzoeken of hij wellicht iets met de melding te maken had. In plaats van de stoppen, gaf de man gas en vloog half over het trottoir langs de politieagente. Zij moest opzij springen om niet aangereden te worden.

In de woning bleek een 22-jarige vrouw te wonen met haar 5 weken oude baby. De vrouw is nog herstellende van de bevalling. Haar vriend was naar haar woning gekomen, waarna het stel ruzie kreeg. Bij de ruzie ontstond een handgemeen, waarbij de vrouw een duw kreeg en vervolgens haar toevlucht zocht bij de buren. Ondertussen had haar vriend al een glazen deur in haar woning vernield. Vervolgens vernielde hij de voordeur van de buren en sloeg bij de buren een schilderij kapot. De man vluchtte de woning uit en reed in op de agente toen hij een stopteken kreeg. Hij werd snel achterhaald en gearresteerd.

De 26-jarige Dongenaar was dronken en moest na zijn aanhouding een ademanalyse ondergaan. De uitslag bedroeg 660 ug/l wat tot de
invordering van zijn rijbewijs leidde.
Zowel de buurvrouw als de politieagente deden aangifte tegen de verdachte. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Voor de diverse strafbare feiten wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de Dongenaar.

Automobiliste onder invloed tegen de vangrail

SPRANG-CAPELLE: De politie behandelde woensdag 31 december om 03.00 uur een verkeersongeval op de A-59 ter hoogte van Sprang-Capelle. Het ongeluk was veroorzaakt door een 24-jarige vrouw uit Made. De vrouw kwam vanuit de richting van knooppunt Hooipolder en reed in de richting van 's-Hertogenbosch. Ze was meerdere keren tegen de
middengeleiding gebotst, waardoor haar auto total loss raakte. Ze was stevig onder invloed van alcohol en werd om die reden gearresteerd. Ondanks het feit dat de vrouw beweerde dat ze geen druppel alcohol gedronken had, gaf de ademanalyse een uitslag van 955 ug/l. Dat resulteerde in de invordering van het rijbewijs, een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. De politie heeft een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.