Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

NYE: Border Community met James Holden &
Fairmont / Crackhouse & meer

Het invloedrijke Border Community label viert Nieuwjaar in de Melkweg

Melkweg, hele gebouw ? woensdag 31 december ? 22:00 ­ 6:00 uur

New Years Eve in de Melkweg staat dit jaar helemaal in het teken van de betere elektronische muziek. Ten eerste zijn er zeer speciale gasten in The Max. Het podium van de grote zaal zal de hele nacht bevolkt worden door de heren van Border Community, één van de meest prominente en invloedrijke labels van de laatste jaren. En omdat ze graag met zijn allen het nieuwe jaar vieren staan er maarliefst vier BC-artiesten op het programma. `Founding father'James Holden zal na zijn immens succesvolle optreden op 5 days off opnieuw zijn eclectische en super muzikale platen laten horen. Tweede op de lijst is Fairmont, de Canadese grootmeester van de techno. Nummer drie en vier zijn in aantocht, deze namen worden snel bekend gemaakt.

De Oude Zaal wordt op 31 december omgetoverd in een waar Crackhouse-circus. Uiteraard is het Crackhouse ABC van de partij, oftewel Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes. Zij worden op deze extra feestelijke avond bijgestaan door Melon. Iedereen die wel eens op een Crackhouse avond is geweest weet wat voor madhouse je kan verwachten. Met Oud & Nieuw doen de Popovs van de Nederlandse technoscene daar ongetwijfeld nog een schepje bovenop.

In de Theaterzaal op de bovenverdieping van de Melkweg vindt de première plaats van het nieuwe- concept-dat-geen-concept is: Disco op Woensdag! House is natuurlijk ooit voortgekomen uit disco en twintig jaar later is disco weer helemaal terug. Maar dan wel in een nieuw jasje, gedragen door onder andere de mannen van Dekmantel, van wie er vanavond twee draaien: Thomas Martojo en Jan van Kampen. Daarnaast San Proper, ook één van de vaandeldragers van de nieuwe vuige discosound met veel afrobeat en techno-elementen en de man achter The Black Disco Bust.

Tijdens NYE zijn er in de Cinema animatiefilms te zien. Ook de Galerie en het café van de Melkweg zijn geopend, laatstgenoemde doet dienst als rookruimte, zodat niemand in de vrieskou hoeft te staan.

Line-up:
The MAX: Border Community Night met James Holden / live: Fairmont / Nuno dos Santos / more TBC!
Oude Zaal: Crackhouse met Melon (Ratio?, Amsterdam) / Crackhouse ABC aka Aron Friedman / Brent Roozendaal en Carlos Valdes
Theater: Disco op Woensdag met San Proper (The Black Disco Bust, Amsterdam) / Thomas Martojo (Dekmantel, Amsterdam) / Jan van Kampen (Dekmantel, Amsterdam)

Kaartverkoop is nu van start! Let op: de snelle beslisser betaalt voor zijn of haar kaartje 35 (excl. lidm. ( 3) en servicekosten). De prijs stijgt,
Verkoop via www.ticketservice.nl en www.beatfreax.com/ticketshop