Tom Coronel

31 December 2008

Een korte terugblik... en snel over naar de Dakar

Veel tijd om terug te blikken op het afgelopen racejaar heeft Tom Coronel niet. Nog maar nauwelijks terug van de RIB Rally op de Antillen en met de kerstkalkoen net achter de kiezen heeft Tom zijn tas alweer gepakt om naar Zuid Amerika af te reizen voor de Dakar Rally. Op 3 Januari zal de Dakar 2009 officieel van start gaan, maar Tom en Tim Coronel zijn al in Buenos Aires aanwezig voor de officiele plichtplegingen ter voorbereiding op de rally.

Alvorens zich in Dakar avontuur te storten neemt Tom het afgelopen jaar nog even door. "We hebben weer veel meegemaakt dit jaar. Met SEAT zijn we natuurlijk weer de hele wereld over geweest voor het WTCC. Het was ons beste WTCC seizoen ooit, waarbij ik in Japan natuurlijk mijn eerste WTCC race won. Maar vergeet ook Oschersleben niet, waar we het hele weekend sterk waren en uiteindelijk met een tweede plaats het podium haalden. Ook Puebla in Mexico was een goed weekend waar we prima mee konden komen met de fabrieksteams. Ons streven voor volgend jaar is om er in ieder geval weer bij te zijn en het gat verder te dichten. De FIA heeft in ieder geval al een aantal regelements wijzigingen doorgevoerd die de onderlinge verschillen moet verkleinen. Vooralsnog zal het voor ons zaak zijn om in deze financieel moeilijke tijden de begroting voor het komend seizoen weer rond te krijgen. Alle betrokken partijen zijn in ieder geval voornemens om de lijn van 2008 door te zetten.

Foto: FIA WTCC

Naast het WTCC had ik nog een paar leuke uitstapjes. Natuurlijk was er in Augustus de geslaagde aanval op het ronderecord voor productie auto's op de Nürburgring en reed ik daar samen met Duncan Huisman voor Zakspeed weer een aantal lange afstandsraces in het VLN. Verder won ik een invitatierace in de Formule Ford en reed ik een race in de Le Mans Series voor Spyker. Wellicht kunnen we dit laatste volgende jaar herhalen. De kalender voor 2009 biedt mogelijkheden om een seizoen in het WTCC te combineren met de Le Mans series en de 24 uurs race van Le Mans, dus wie weet. De 24 uurs race wil ik in ieder geval graag doen en gelukkig valt die komend seizoen niet samen met het WTCC.

Naast alle actie op de baan was er natuurlijk het nieuws dat we samen met Tim de Dakar Rally gaan rijden. Inmiddels zitten we nu in Buenos Aires voor de laatste voorbereidingen. Het team heeft de auto klaargestoomd voor de start terwijl Tim en ik ons verder verdiepen in de route. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in", zo besloot Tom Coronel.

Je kunt Tom en Tim volgen via het fotoboek op de website van RTL GP. Dagelijks worden er nieuwe foto's gepost, voorzien van het commentaar van de twee Dakarsport.com coureurs.