Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 31 december 2008

Rookmelder alarmeert bewoners bij brand in woning Aristotelesstraat

Bij een brand aan de Aristotelesstraat is dinsdagavond 29 december het dak van een hoekwoning totaal vernield. De bewoners werden gewaarschuwd doordat de rookmelders in hun woning afgingen. Hierdoor konden ze tijdig hun woning verlaten. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Een naastgelegen huis liep lichte schade op. Het pand waar de brand woedde is voor langere tijd niet bewoonbaar.

De brandweer kreeg de melding van de brand rond 19.15 uur. Een uur later was het vuur onder controle. De brand, die op zolder uitbrak, werd door een van de bewoners zelf ontdekt. Hij werd gealarmeerd door de in huis aanwezige rookmelders. Het dak van de woning is door de brand totaal vernield. Een naastgelegen woning liep lichte waterschade op. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omdat de woning tijdelijk onbewoonbaar is geworden is dinsdagavond direct de stichting Salvage ingeschakeld. Deze stichting, die optreedt namens de brandverzekeraars,verleent onder meer persoonlijke hulp aan gedupeerden en zorgt zonodig voor vervangende woonruimte. Het gezin heeft voor de eerste nacht onderdak bij buren gekregen.

Noot voor de redactie,