Gerechtshof Arnhem


Zes jaar cel voor moord op 14-jarige dochter

Arnhem, 31 december - De rechtbank Arnhem heeft een 46-jarige vrouw veroordeeld wegens moord op haar 14-jarige dochter. De vrouw had bij de politie en ook ter zitting verklaard geen herinnering te hebben aan wat er is gebeurd. De rechtbank gaat ervan uit dat de vrouw zichzelf en haar dochter van het leven wilde beroven door toediening van medicijnen en het opendraaien van een fles propaan- of butaangas in haar afgesloten woning.

De officier van justitie had vier jaar gevangenisstraf en terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging geëist.

De raadsman had vrijspraak bepleit wegens het ontbreken van wettig bewijs.

De rechtbank was het met de gedragsdeskundigen eens dat de vrouw sterk verminderd toerekeningsvatbaar was en dat, behalve gevangenisstraf, klinische behandeling van haar aangewezen is om sterker in het leven te kunnen staan.

Omdat de deskundigen het gevaar voor herhaling niet groot achtten is er volgens de rechtbank niet voldaan aan de vereisten voor terbeschikkingstelling.

De rechtbank heeft de vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar omdat die straf voldoende recht doet aan de ernst van het delict, en vindt dat zij in het kader van de - sinds 1 juli 2008 vernieuwde - regeling voorwaardelijke invrijheidstelling na haar gevangenisstraf klinisch moet worden behandeld.

LJ Nummer

BG8574

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 31 december 2008 Naar boven