Gemeente Heemskerk


woensdag, 31 december 2008

Tolpad komend weekend dicht

Op woensdag 31 december stonden de gemeenten Heemskerk en Uitgeest voor de civiele rechter vanwege het afsluiten van het Tolpad. Nadat de bestuurrechter zich vorige week onbevoegd achtte, heeft de gemeente Uitgeest de zaak aan de civiele rechter voorgelegd.

De rechter heeft aangegeven in het nieuwe jaar uitspraak te doen en naar verwachting pas na het weekend. Tot die tijd blijft de afsluiting van het Tolpad van kracht. Dit betekent concreet dat op vrijdag- en zaterdagavond tussen 20.00 en 6.00 uur de volgende ochtend het Tolpad gesloten is voor alle verkeer. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de Tolweg.

Integrale aanpak
Los van deze maatregel werkt het college samen met de gemeente Uitgeest, politie en horeca aan een integrale aanpak van de overlast die sommige jongeren veroorzaken als zij uitgaan in Uitgeest en daarna huiswaarts keren. Met deze integrale aanpak wordt het probleem bij de wortels aangepakt. De afsluiting van het Tolpad is een proef, waarvan de effecten worden gemonitord door verantwoord onderzoek.
---