Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 31-12-2008

Autovernieler geeft valse naam op

BERGEN OP ZOOM: In de vroege ochtend van dinsdag 30 december
arresteerde de politie een 21-jarige man uit Tilburg. De verdachte had, onder invloed van de nodige alcohol, autospiegels vernield op de Halsterseweg. De politie telde zeven omgeklapte spiegels, waarvan er ook enkele beschadigd waren.
De verdachte kon ingerekend worden omdat een getuige de politie informeerde en het signalement doorgaf. De vandaal gaf tot drie keer toe bewust een valse naam op.
Hij kreeg proces-verbaal voor vernieling, openbare dronkenschap en het opgeven van een valse naam.

Te vroeg afsteken: vuurwerk kwijt

OUDENBOSCH: Na diverse meldingen van zware vuurwerkknallen kwam de politie in actie in Oudenbosch. Vijf minderjarigen werden
dinsdagmiddag 30 december om 16.50 uur aangehouden in de Ankerstraat. Ze moesten allemaal mee naar het politiebureau en hun vuurwerk inleveren. De kinderen waren 9, 9, 11, 11, 14 en 15 jaar oud en kwamen allemaal uit Oudenbosch. In overleg met hun ouders krijgen ze een verwijzing naar Bureau Halt.

STEENBERGEN: Een 16-jarige jongen uit Steenbergen was dinsdagavond 30 december al aan het knallen bij de skatebaan aan de Stadshillen. Ook hij moest zijn vuurwerk (waaronder illegale stijkers) inleveren en kreeg een verwijzing naar Bureau Halt. Naast vuurwerk had hij ook een zakje wiet bij zich. Gezien zijn minderjarige leeftijd moest ook dat worden ingeleverd bij de politie.
Strijkers zijn in Nederland verboden vanwege de grote knalkracht en omdat het onduidelijk is wanneer een strijker klapt. Aan zon strijker zit namelijk geen lont. Dit verboden vuurwerk wordt aangestreken, net als een lucifer en het is maar afwachten op welk moment de klap komt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-12-2008 14:42 | © Regio Midden en West Brabant |