Politie Noord-Holland-Noord

Verdachte met kort lontje voorgeleid

Alkmaar, 31-12-2008 o Dinsdagavond 30 december rond 19.00 uur, is een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden bij het NS-station in Alkmaar. De man bedreigde een medewerkster van de NS nadat hem een bekeuring was aangezegd wegens roken in een wachtlokaal en pleegde bij zijn aanhouding door de politie hevig verzet.

De man werd op het station aangesproken door een medewerkster van Service en Veiligheid van de NS. Hij zat in een afgesloten wachtkamer te roken terwijl dat verboden is. De vrouw wilde een bekeuring uitschrijven maar de man werd agressief, hield zijn sigaret vlakbij haar oog en duwde haar weg. Hij stapte de trein in. De vrouw stelde de machinist in kennis en hij hield de deuren van de trein gesloten, in afwachting van de komst van de politie.

Toen de deuren weer open gingen stapte de verdachte naar buiten en hielden vier agenten hem aan. De man deelde een vuistslag uit tegen de neus van één van de agenten waarna hij werd overmeesterd met behulp van pepperspray. De agent raakte licht gewond. Onderweg naar het bureau bedreigde de verdachte verbaal de politiemensen en hun familie. De man, een bekende van de politie, is ingesloten voor verhoor. Hij wordt vandaag nog geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.