Ingezonden persbericht


Persbericht 30 december 2008

Radio 1 blikt terug en kijkt vooruit

Op 31 december het Jaaroverzicht en op 1 januari de Nieuwjaarsreceptie

De laatste en eerste dag van het jaar zijn dagen om terug te blikken en vooruit te kijken, zo ook voor Radio 1. Op woensdag 31 december presenteert de nieuwszender traditiegetrouw het jaaroverzicht. Alle belangrijke, indrukwekkende en bijzondere gebeurtenissen van 2008 nog eenmaal op een rij. Op 1 januari start de nieuws en sportzender met een nieuwe traditie: de Nieuwjaarsreceptie op 1 nul 1. Radio 1 blikt vooruit op 2009.

Het Geluid van 2008

Van 07.00 tot 19.00 uur het jaaroverzicht van Radio 1: een indrukwekkende montage van alle belangrijke gebeurtenissen van dit jaar. Welk nieuws beheerste de eerste maanden van 2008 ook alweer? Radio 1 frist het geheugen op; Het begin van de kredietcrisis in de Verenigde Staten, de rellen in Kenia na de verkiezingen en de verschijning van Fitna, de film van Geert Wilders. Maar er gebeurde meer dit jaar. Zoals de kippenvel bezorgende overwinning van Barack Obama en de veelbelovende start van Oranje op het EK Voetbal. Dit en nog veel meer komt nog eenmaal voorbij.

De Nieuwjaarsreceptie van Radio 1

Voor het eerst dit jaar is de Nieuwjaarsreceptie, Radio 1 blikt vooruit op 2009. Van 12.00 tot 17.00 uur presenteert Simone Weimans het programma waar ieder uur over een ander thema wordt gediscussieerd; de financiële crisis, sport, de media en buitenlandse en binnenlandse politiek. Interessante gasten schuiven aan bij verschillende gespreksleiders. Zo praten hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen en Felix Cohen, directeur van de Consumentenbond mee over de financiële crisis; wordt die overwonnen dit jaar? Het gesprek wordt geleid door Pieter van der Wielen. Jurgen van den Berg leidt het sportdebat; hoe bereikbaar is de top? Djoeke Veeninga bespreekt met haar gasten wat Obama voor Nederland en ook voor Europa kan betekenen. Welke veranderingen in de media ons staan te wachten, bekijkt Frank du Mosch. Tot slot praat Jan Mom met politici Cisca Joldersma (CDA), Boris van der Ham (D66), Anouschka van Miltenburg (VVD) en Hans Spekman (PvdA) onder andere over de invloed van de overheid op de burgers.

Zangeres Leine zorgt voor de muzikale omlijsting.

Voor meer informatie: www.radio1.nl