Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 30 december 2008
Zender: Organisatoren Demonstratie tegen Israëlische geweld in Gaza

Demonstratie tegen het Israëlische geweld!

Woensdag 31 december om 14.00 uur wordt er in Den Haag gedemonstreerd tegen de Israëlische agressie in de Gazastrook waar inmiddels 363 doden en meer dan duizend gewonden zijn gevallen. De demonstranten zullen op het Plein voor de Tweede Kamer, bij de Amerikaanse en bij de Israelische ambassade de doden herdenken en protesteren tegen het buiten proportionele geweld van Israel tegen de inwoners van de Gazastrook. De demonstratie is geïnitieerd en georganiseerd door diverse studentenorganisaties en maatschappelijke instanties vanuit heel Nederland.

Israel maakt zich schuldig aan zware schendingen van de mensenrechten van Palestijnse burgers. Er worden ernstige oorlogsmisdaden gepleegd tegen onschuldige burgers. Academische studentenverenigingen en jongeren vinden het genoeg en komen in opstand tegen het leed dat het Palestijnse volk wordt aangedaan onder het mom van democratie, veiligheid en terrorismebestrijding. Geweld in het buitenland gesteund door het Westen en Europa en door ministers en andere politici is onacceptabel en intolerabel. Het Palestijnse volk lijdt al decennia onder het juk van Israëlische staatstereur, en de aanvallen op Gaza doen de wereld en met name jongeren wakker schudden. Het kan zo niet langer verder gaan en daarom wordt woensdag geprotesteerd tegen het geweld en de perfide en indolente ministers in Nederland en andere Westerse landen. Minister Verhagen, Sarkozy en Merkel verschuilen zich achter misdadigers en een schurkenstaat. Wij gaan de straat op om tegen de wereld te zeggen: Stop deze terreur! Stop de bezetting van Palestina! Europese jongeren willen een nieuwe politieke koers, een hoopvolle toekomst en een rechtvaardige wereld. Dit allemaal wordt woensdag kenbaar gemaakt aan Nederland en Europa. Het is tijd om af te rekenen met de eenzijdige politiek en te streven naar een harmonieuze wereldpolitiek.

Vrijheid en gelijkheid is het recht van ieder mens en deze mensenrechten gelden evenzeer voor de Palestijnen, onder geen beding valt hier aan te tornen.

Route

De demonstratie begint om 14:00 uur op het plein van de tweede kamer met een duidelijke boodschap voor de Nederlandse regering. Daarna lopen we naar de Amerikaanse ambassade, alwaar een speech wordt gehouden en vervolgens zetten we de mars door naar de Israëlische Ambassade en ook hier worden de diplomaten streng toegesproken over de wandaden (onderdrukking en agressie) van Israël.

ProminentenBij de demonstratie zijn Ibrahim Al Baz van Al-Awda Netwerk en Benji de Levie van het Nederlands Palestina Komitee aanwezig. Zij zullen Politiek Nederland en de Europese Unie toespreken en oproepen het geweld te veroordelen en stappen te ondernemen tegen de agressie van Israel.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE,