Provincie Antwerpen

KliNk op de feestbus

Rij van oud naar nieuw met de provinciale feestbus en win een jaarabonnement

---

De provincie Antwerpen betaalt samen met 62 deelnemende steden, gemeenten en districten het feestbussenticket van haar inwoners. Dat de bus nemen op oudjaar niet saai hoeft te zijn, wil de provincie nu in beeld brengen met een fotowedstrijd. Wie de leukste foto's maakt op een feestbus, kan meteen een gratis jaarabonnement in de wacht slepen!

De provincie Antwerpen betaalt samen met 62 deelnemende gemeenten het feestbussenticket. Je veilig van de ene naar de andere party laten rijden tijdens de jaarwisseling, hoeft niet saai te zijn. Om dat te bewijzen organiseert de provincie een fotowedstrijd.
Maak een leuke, grappige, mooie of feestelijke foto van je feestbussenreis en win te gekke prijzen. De eerste 50 inzendingen worden beloond met een originele T-shirt. De winnaar verdient een abonnement van De Lijn voor 2009.
Digitale foto's - met vermelding van de bus- of tramlijn waarop de foto genomen is - moeten opgestuurd worden voor 5 januari 2009 naar jessy.pauwels@admin.provant.be. Vergeet niet naam, adres en woonplaats te vermelden. Het volledige wedstrijdreglement is te raadplegen op www.feestbussen.be.

Speciale feestbussen en 26 gewone lijnen

De actie feestbussen garandeert non-stop vervoer van 31 december 2008 vanaf 18 uur tot en met 1 januari 2009 rond middernacht op een aantal bestaande bus- en tramtrajecten van De Lijn in de provincie Antwerpen. Naast deze reguliere bus- en tramdiensten rijden ook dit jaar weer een aantal provinciale feestbussen (enkel tijdens de oudejaarsnacht). Deze feestbustrajecten zijn samengesteld door de provincie Antwerpen, de deelnemende gemeente-/stads- en districtsbesturen en De Lijn. Ze rijden naar locaties die anders niet te bereiken zijn met het openbaar vervoer. De feestbussen mikken niet alleen op het jonge volkje, steeds meer is het gratis vervoer in trek bij alle leeftijdscategorieën.

Meer informatie over de reiswegen en dienstregelingen op oudejaarsnacht vind je via www.feestbussen.be. Je kunt ook terecht op www.delijn.be of telefonisch via De LijnInfo (070 220 200).

Wie rijdt gratis?

Tijdens de jaarwisseling kunnen alle inwoners van een van de deelnemende gemeenten, steden en districten GRATIS bollen met bus of tram. Door de samenwerking tussen de provincie en de lokale overheden rijden de inwoners van Aartselaar, Antwerpen (9 districten), Arendonk, Balen, Beerse, Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Dessel, Duffel, Edegem, Essen, Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Laakdal, Lier, Lille, Lint, Malle, Mechelen, Meerhout, Merksplas, Mortsel, Niel, Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Turnhout, Vosselaar, Wijnegem, Willebroek, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel GRATIS.

De gemeenten Heist-op-den-berg, Herenthout en Willebroek nemen dit jaar voor de eerste keer deel.

Voor een gratis feestbussenticket spring je met je identiteitskaart binnen bij een van de verdeelpunten in je eigen woonplaats. De volledige lijst van verdeelpunten per lokaal bestuur vind je op www.feestbussen.be. Behalve je ticket, kun je meteen ook een speciaal dienstregelingenboekje meekrijgen.

Uiteraard rijden mensen met een abonnement van De Lijn op zak zonder extra ticket mee. Woon je in een niet-deelnemende gemeenten of stad dan kun je toch met bus en tram rijden door het speciale feestbussenticket te kopen (2,50 euro). Dit ticket kun je vanaf 31 december 's morgens uit een verkoopautomaat halen of in een Lijnwinkel kopen. De avond zelf kun je ook terecht bij de chauffeur. De provincie deelt via een wedstrijd op www.feestbussen.be 50 duo-tickets uit.

Tussen een uur 's nachts en vijf uur 's morgens kun je enkel met een abonnement of het feestbussenticket reizen. Voor en na die periode zijn ook gewone tickets en lijnkaarten geldig.
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 52



Provincie Antwerpen