Gemeente Wijdemeren


Houd Oud & Nieuw gezellig


Oud en nieuw verloopt in Wijdemeren meestal in een feestelijke en gezellige sfeer. Maar af en toe gaat het mis.

Dan vinden er in de aanloop en tijdens de jaarwisseling vernielingen plaats. Een grote schadepost voor de gemeente maar ook voor u! Vorig jaar bedroeg de schade 1 % OZB stijging ( 35.000).

Burgemeester Bijl: oud en nieuw moet voor iedereen een leuk feest zijn. Het is in géén geval een vrijbrief voor vandalisme en overlast! In de laatste dagen van het jaar neemt de gemeente allerlei maatregelen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Zo halen de medewerkers Wijkbeheer bijvoorbeeld de vuilnisbakken bij winkels en dorpspleinen weg. Het is jammer dat we zulke maatregelen moeten nemen.

Meld vernielingen!
De gemeente doet altijd aangifte van vernieling en verhaalt, na uitspraak van de rechter, alle schade direct op de daders. Bij minderjarige daders zijn de ouders aansprakelijk. Burgemeester Bijl: als u getuige bent van vernielingen, maak daar dan meteen melding van bij de politie, zodat die ermee aan de slag kan. Op die manier wordt de pakkans een stuk groter. Als elke seconde telt, belt u het alarmnummer 112 en voor zaken die minder spoed vragen, belt u 0900-8844 (lokaal tarief).

Wat kunt u verder doen?
Zorg er voor dat er geen brandbare materialen voor het grijpen liggen. Vreugdevuren veroorzaken elk jaar weer buurtoverlast en schade en kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De brandweer en politie zullen optreden als zij van mening zijn dat een vreugdevuur buiten proporties is en een gevaar oplevert voor de omgeving. Ook vragen wij u vriendelijk om de vuurwerkrestanten op te ruimen. Zogenaamde blindgangers zijn gevaarlijk voor kinderen en het afval is later moeilijk te verwijderen. De gemeente zorgt er op vrijdag 2 januari voor dat er in iedere dorpskern een veegwagen door de straten rijdt.

Laat oud en nieuw een gezellig feest voor iedereen zijn. Wij wensen u een prettige en veilige jaarwisseling!

(30-12-2008)