Gemeente Boxtel

Bureau Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Bureau Nieuwkomers is voor het begeleiden van vluchtelingen en nieuwkomers op zoek naar vrijwilligers.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Sinds oktober 2008 zijn bij Bureau Nieuwkomers van Delta Stichting Welzijn Boxtel twee nieuwe medewerkers begonnen: mevrouw Nawal Saoud en de heer Alex van der Haring. De eerste neemt als werkbegeleidster de uitvoerende kant van het werk van Bureau Nieuwkomers voor haar rekening. Alex van der Haring zorgt voor de coördinatie, opzet en organisatie van het werk.

Samenwerkingsovereenkomst met Vluchtelingenwerk Nederland

Delta heeft besloten dat Bureau Nieuwkomers op de dezelfde manier gaat werken zoals VluchtelingenWerk Nederland. Dit betekent onder andere dat de uitvoering van het werk, het begeleiden van vluchtelingen en nieuwkomers, gebeurt door vrijwilligers. Binnenkort, zo is de bedoeling, wordt een samenwerkingsovereenkomst gesloten met VluchtelingenWerk Nederland. Daardoor kan die manier van werken ook goed gestalte krijgen bij het Boxtelse Bureau Nieuwkomers.

Vrijwilligers voor begeleiding vluchtelingen 'pardonners' en nieuwkomers

Bureau Nieuwkomers Boxtel is nu op zoek naar mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten voor begeleiding van vluchtelingen en nieuwkomers. Als u dit leest, en denkt niet meteen in aanmerking te komen, reageer toch. Want in een gesprek is altijd nader te bezien welke bijdrage u kunt leveren.

Nieuwkomers moeten hun weg vinden in de Nederlandse maatschappij, maar ook in de Boxtelse samenleving. Voor een aantal mensen is een steuntje in de rug daarbij zeer welkom. Als vrijwilliger begeleidt u nieuwkomers bij het 'kennismaken met de buren' tot 'meegaan naar de afdeling Sociale Zaken', van 'de weg wijzen naar de supermarkt' tot 'het zoeken van scholen voor de kinderen' en 'het bieden van een luisterend oor', Kortom: wegwijs maken in de omgeving en in onze samenleving en hen daarbij begeleiden totdat zij zichzelf kunnen redden.

Wat vragen wij ?

kunnen inleven in de situatie van anderen

kunnen relativeren

een tot twee dagdelen per week beschikbaar zijn

Wat bieden wij ?

inwerken en begeleiden en ondersteuning door de beroepskracht

werken in een multiculturele omgeving, wat uw wereld verrijkt en groter maakt

samenwerken in een collegiale sfeer met andere vrijwilligers

Aanmelden als vrijwilliger

Vindt u het leuk om hier samen met anderen aan te werken? Heeft u enige uren per week tijd om hen te begeleiden op hun weg in onze maatschappij, zodat men in staat is een nieuw leven op te bouwen? Neem dan contact op met het Bureau Nieuwkomers van Delta Stichting Welzijn Boxtel, St. Ursula 12, (0411) 674244, of via e-mail nsaoud@deltaboxtel.nl.

31-12-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl