Gemeente Ede

nummer 233 / Ede, 4 december 20'08

zaterdag 3 januari 2009 in Cultura
Nieuwjaarsconcert wordt Nieuwjaarsontmoeting

Het Nieuwjaarsconcert krijgt een nieuw jasje. Nog steeds staat muziek centraal maar de opzet van de avond is veranderd. Van 19.30 uur tot 22.30 uur is men van harte welkom in Cultura. In verschillende ruimtes in Cultura kan men genieten van muziek. Om 20.00 uur houdt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak. Daarna zijn er doorlopend voorstellingen van onder andere De Wereldband.

Samen met de Rabobank Vallei en Rijn en de Rabobank Harskamp-De Valk-Lunteren organiseert de gemeente al jarenlang het Nieuwjaarsconcert. De Nieuwjaarsconcerten waren altijd zeer populair waardoor er vaak te weinig kaarten waren voor de inwoners van Ede. Daarom hebben het college en de Rabobanken besloten om de opzet te veranderen. Muziek staat nog steeds centraal maar dan op meerdere plekken en meerdere en kortere voorstellingen. Men kiest zelf het moment waarop men naar de Nieuwjaarsontmoeting wil gaan. Het enige vaste moment op de avond is de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Cees van der Knaap om 20.00 uur.

De Wereldband
Deze groep mannen trad onder andere op in De wereld draait door. De Wereldband laat zich het best omschrijven als een cabaretesk muziekspektakel. Uniek en ongeëvenaard in het theatercircuit. In de Wereldband gaan muzikale virtuositeit hand in hand met slapstick, satire en sentiment.

Trio Compadre
Accordeonist en bandoneonist Gert van Ruiswijk, pianiste Corien van den Berg en contrabassist Pim van der Zwaan vormen samen Trio Compadre. De Tangomuziek van Astor Piazzolla speelt een centrale rol in hun repertoire. Als gelegenheidstrio traden de drie musici op tijdens de opening van het vorige theaterseizoen van Cultura. Een optreden dat zo succesvol was dat er wel een vervolg moest komen. Robert Madrigal en Marja Dijkstra dansen de tango.

Free Line
Zangeres Jeanette Berlauwt en toetsenist Benny Stevens verzorgen al jaren de muziek tijdens de nieuwjaarsreceptie. Met hun grote repertoire zijn zij niet meer weg te denken bij de Nieuwjaarsontmoeting.

Het wordt een wervelende, ongedwongen Nieuwjaarsontmoeting voor alle inwoners van Ede.
Een goed begin van het nieuwe jaar.

Kaarten vanaf maandag 15 december
De kaarten voor de Nieuwjaarsontmoeting 2009 zijn af te halen bij Cultura aan de Molenstraat in Ede en bij de Rabobank Harskamp-De Valk-Lunteren aan de Dorpsstraat in Lunteren.
Vanaf maandag 15 december liggen de kaarten klaar. Het is niet mogelijk om telefonisch te reserveren. Men kan maximaal 4 kaarten p.p. afhalen.

Meer weten?
Voor meer informatie over het nieuwjaarsconcert kunt u bellen met de afdeling communicatie 0318 680 107 of 680 712.

---