Gemeente Hellevoetsluis


Kerstboomverbranding

Op 3 januari is er een centrale kerstboomverbranding in Hellevoetsluis. Om 19.00 uur zal burgemeester Corstiaan Kleijwegt de berg verzamelde kerstbomen op het Land van Paling aansteken (het Land van Paling is te vinden langs het Kanaal door Voorne richting het Zuidfront). Boerenkapel De Helletrotters zal voor een gezellig stukje muziek zorgen bij het vreugdevuur.

De Kerstbomen voor dit vuur worden vanaf 29 december ingezameld. Ook kunt u de boom zelf brengen op 3 januari. Vanaf 12.00 uur staat men op het Land van Paling klaar om de kerstboom in ontvangst te nemen. Voor iedere ingeleverde boom ontvangt men 50 ct. Het verbranden van kerstbomen tijdens de Oud & Nieuwviering op of aan de openbare weg is niet toegestaan. Dit geeft overlast voor de omgeving en het is ook gevaarlijk. Getracht zal dan ook worden om dit zoveel als mogelijk te voorkomen. Een ieders medewerking is daarbij wel gewenst.

Door een centraal vreugdevuur te organiseren geeft de gemeente toch de mogelijkheid een vuur te houden, alleen dan wel op een verantwoorde manier.

Kerstboom inzameling
Net zoals voorgaande jaren kunt u van 29 december tot en met 9 januari uw kerstboom tegelijkertijd aanbieden met uw mini container. Een aparte inzamelploeg zal de kerstbomen ophalen en afvoeren. U kunt de kerstbomen natuurlijk ook kosteloos naar de Milieustraat (nabij de witte molen) brengen. Het ophalen en aanbieden van grote hoeveelheden kerstbomen kan kinderen een leuk zakcentje opleveren. Wanneer kinderen grote hoeveelheden kerstbomen ophalen en deze verzamelen op een locatie die makkelijk te bereiken is voor een vrachtauto kunnen zij bellen met 330250. Voor iedere kerstboom wordt 50 eurocent gegeven. Uw kerstboom mag niet in de bruine container voor het GFT omdat de naaldbomen niet snel genoeg composteren.

12/29/2008