Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

ICE­T & DJ EVIL E
DEAMS

The Max ? zaterdag 3 januari ? 21:00 uur ? 27,00 + lidm.

Op 3 januari staat Ice-T samen met zijn vertrouwde dj Evil E in de Amsterdamse Melkweg. De rapper staat bekend als een intelligente en politiek bevlogen gangsta rapper en is onbetwist een van de meest prominente hiphop supersterren. Met deze oldskool held op 3 januari begint 2009 wel heel knallend!

Op jonge leeftijd verloor Ice-T zijn ouders, hij verhuisde daarna van New Jersey (Newark) naar zuid Los Angeles. Hier leerde hij het straatleven kennen en sloot hij zich aan bij een van de meest beruchte straatbendes, `de Crips'. Hij wist een creatieve wending te geven aan al het geweld op straat en kwam zo in aanraking met gangsta rap. Hij ontwikkelde zich tot een van de leidende figuren achter de West Coast hiphop.

Verder wist de rapper in de vorm van zijn Body Count project als een van de eersten rap met metal te smeden, ontsproten uit zijn voorliefde voor bands als Black Sabbath en Slayer. Op het witte doek heeft hij ook zijn faam weten te vergroten, hij speelde onder andere rollen in Law & Order en CIA. De film `O.G.: Original Gangster' is hiervan zijn hoogtepunt. Na een korte stop, waarin leek dat Ice-T zich fulltime op zijn filmcarrière ging richten is hij met zijn laatste `Gangsta Rap' weer helemaal terug.

Deams komt de boel opwarmen. Deze oldskool held van Nederlandse bodem zette de Nederlandse hiphopscène in 1989 in een keer op de kaart. Volgens hiphop magazine The Source is Deams `he Dutch hiphop ambassador'.
t



Ingezonden persbericht