Politie Groningen

Zaterdag 3 januari 2009

Provincie Groningen, 03-01-2009

Leek: kleine vrachtwagen door ijs

De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat er aan de Lage Traan in Leek een kleine vrachtwagen in de vijver stond. De bestuurder van de zogenaamde Unimog had vermoedelijk geprobeerd om met het voertuig het ijs op te rijden. De bevroren ijslaag was nog niet stevig genoeg, waardoor de vierwieler door de bevroren waterlaag ging. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. De politie onderzoek wie de eigenaar is.

Mussel/Bourtange: slachtoffers bij branden

Bij een woningbrand aan de Musselweg in Mussel is vrijdagnacht de 44-jarige bewoonster gewond geraakt. De vrouw ontdekte halverwege de nacht vuur in de woning en probeerde dit te blussen. Hierbij kreeg ze rook binnen en raakte gewond aan haar armen. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gegaan. Twee honden die in het pand zaten hebben de brand niet overleefd.

Een 86-jarige inwoner van Bourtange is vrijdagnacht gewond geraakt bij een brand in zijn woning. Toen de man de brand ontdekte sloeg hij een ruit in om het pand te kunnen verlaten. Daarbij bezeerde hij zijn hand. Ook had hij rook ingeademd. De bejaarde bewoner is in het ziekenhuis behandeld. De politie onderzoekt hoe de branden in Mussel en Bourtange zijn ontstaan.

Winschoten: vernielers aangehouden dankzij getuigen

De politie heeft vrijdagmiddag twee inwoners van Winschoten (18 en 20 jaar) aangehouden voor het vernielen van een auto in de Westerstraat. De politie kreeg een melding dat een aantal jongeren ruiten en de achterlichten van een auto in hadden geslagen. Getuigen kwamen met een goede omschrijving van de verdachten en daardoor kwamen de agenten snel achter de identiteit van de verdachten. Het tweetal is van huis gehaald en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: fietspad staat in de weg

Een 22-jarige snorfietser uit Hoogezand is vrijdagavond gewond geraakt op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man wilde op de kruising met de Rembrandtlaan een pad in rijden, maar kwam in botsing met het bordje fietspad. De bestuurder bleek onder invloed. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De Hoogezandster moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. De politie maakt een registratie.

Doezum: Lutjegaster valt van ladder

Een 45-jarige man uit Lutjegast is vrijdagmiddag gewond geraakt op een boerenbedrijf aan de Eesterweg in Doezum. De Lutjegaster stond op een trap en was bezig met werkzaamheden aan een schuur. Door onbekende oorzaak viel hij van de ladder en kwam ongeveer vier meter lager op de grond terecht. De traumahelikopter is ter plaatse geweest. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Sappemeer: auto over de kop

Een 18-jarige automobiliste uit Hoogezand en haar 22-jarige passagier uit Sappemeer zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De bestuurster reed op de Rijksweg-Oost in Sappemeer en merkte te laat op dat ze een bocht in moest sturen. Hierdoor raakte ze met de wielen in de berm. De auto sloeg vervolgens over de kop. De 22-jarige man droeg tijdens het ongeval geen veiligheidsgordel. Het tweetal is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage gemaakt.

Veendam: aanrijding na voorrangsfout

Bij een aanrijding op de kruising Molenstreek met de Van Stolbergenweg in Veendam zijn vrijdagavond twee automobilisten gewond geraakt. Een 21-jarige automobilist uit Veendam zag op de kruising een 52-jarige bestuurster uit Wildervank over het hoofd. Beide personen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: bestuurder betrapt bij alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond bij een alcoholcontrole op de Navolaan in Stadskanaal een 49-jarige automobilist uit Musselkanaal aangehouden. Uit de blaastest die de man moest doen bleek dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd duidelijk dat de bestuurder bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de alcomobilist is proces-verbaal opgemaakt.

Haren: kwintet bekladt brug

Vijf inwoners van Groningen (18 t/m 20 jaar) zijn vrijdagnacht betrapt bij het bekladden van een brug op de Meerweg in Haren. De mannen waren bezig de brug met spuitbussen te bewerken toen de politie het vijftal ontdekte. Tegen de Stadjers is proces-verbaal opgemaakt. De herstelkosten worden om het kwintet verhaald.

Groningen: bromfietser krijgt diverse bekeuringen

Een 20-jarige bromfietsbestuurder uit Groningen heeft vrijdagnacht meerdere bekeuringen gekregen. De jongeman reed op de Oosterhamrikkade toen agenten hem zagen rijden zonder verlichting. Toen de dienders de Stadjer langs de kant zetten voor een controle bleek er nog meer mis te zijn. Zo droeg hij geen helm, reed hij zonder kentekenplaat en had geen bromfietscertificaat. De politie doet nog onderzoek naar de bromfiets omdat het framenummer niet goed leesbaar was.