Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 3 januari

Fryslân, 03-01-2009 o Politieberichten van vrijdag 2 januari 07.00 uur tot zaterdag 3 januari 11.00 uur

Oosterwolde: inbraak in woning

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Lijnakker. Vrijdag tussen 09:50 en 12:15 is men hier vermoedelijk door de voordeur binnengekomen, waarna twee laptops en contant geld werden weggenomen. Een 48-jarige bewoonster deed aangifte.

Boornzwaag: auto uit de bocht, bestuurder gewond

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ongeval afgehandeld op de Houtvaartweg. Een 32-jarige man uit Langweer reed hier in de richting van de Boarnsweachsterdyk toen hij te laat remde voor een bocht in de weg en in de sloot belandde. De bestuurder kon zelf uit zijn auto komen en is door de ambulance met letsel aan zijn hoofd en rug naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol, waaronder op diverse locaties in Leeuwarden waarbij 350 bestuurders werden gecontroleerd. Dit resulteerde in negen processenverbalen en rijverboden. In twee gevallen was de bestuurder ook niet in het bezit van een rijbewijs. In een geval was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):
* 03:44 uur, Spanjaardslaan in Leeuwarden, 33-jarige man uit Leeuwarden, 240 ug/l en niet in het bezit van een rijbewijs
* 02:25 uur, Spanjaardslaan in Leeuwarden, 23-jarige man uit Leeuwarden, 375 ug/l en niet in het bezit van een rijbewijs
* 02:19 uur, Spanjaardslaan in Leeuwarden, 23-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden, 390 ug/l