Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 03-01-2009

Politie arresteert twee jongens uit Zevenbergen na flinke vechtpartij

BREDA: De politie heeft vrijdagavond- en nacht twee jongens (16 en 17 jaar) uit Zevenbergen aangehouden. Zij worden verdacht van
mishandeling van diverse andere jongeren tijdens een vechtpartij op de Havermarkt. Rond 20.00 uur kreeg een 19-jarige man uit Standdaarbuiten het in een kroeg aan de stok met de 16-jarige verdachte en werd door hem in het gezicht geslagen. Buiten de kroeg escaleerde het conflict en werden het slachtoffer en diverse vrienden van hem fors mishandeld door de verdachten en vrienden van hen. De politie heeft diverse aangiften en getuigenverklaringen opgenomen en onderzoekt het
incident. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Agenten van het horecatoezicht vanaf vrijdagavond 22.00 uur spreken van een rustige dienst. Een 31-jarige man uit Breda werd aangehouden, omdat hij gesignaleerd stond. De Bredanaar moest nog ruim een maand celstraf uitzitten.

Politie houdt vijf jongeren aan in Teteringen wegens vernieling

TETERINGEN: De politie heeft vrijdagavond rond 23.15 uur drie jongens (17, 17 en 18 jaar) uit Teteringen en een 16-jarige Oosterhouter aangehouden op de Kerkstraat. Buurtbewoners hadden de politie gebeld, nadat een groepje fietsende jongeren tegen autospiegels hadden getrapt en containers op straat hadden gegooid. Een omwonende kon een van de jongens vastpakken. Uit onderzoek kwam vervolgens de naam van een vriend van hen, een 16-jarige jongen uit Teteringen, naar voren die de vernieling bekende. De politie bekijkt hoeveel auto's nu exact beschadigd zijn en wie daarvoor mogelijk verantwoordelijk is.

Beginnend bestuurder uit Etten-Leur raakt rijbewijs kwijt

ETTEN-LEUR: Een 22-jarige automobilist uit Etten-Leur is
zaterdagmorgen rond 02.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle op de Markt blies de man 370 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul