Politie Zuid-Holland-Zuid

03/01 Hoeksche Waard

Dordrecht, 03-01-2009 o Persberichten District III

ALCOHOL
KLAASWAAL Een 26-jarige automobilist uit Numansdorp heeft Proces-verbaal gekregen voor rijden onder invloed. Volgens zijn verklaring reed de man in zijn auto op vrijdagavond 2 januari 2009 over de Oud-Cromstrijensedijk OZ. In Klaaswaal. Hij zocht een doek om zijn ruit schoon te maken. Op dat moment merkte hij dat de auto iets raakte. Eerst ging de verdachte naar huis maar kwam terug. Daar bleek dat zijn wagen tegen containers was gebotst en deze waren omgevallen tegen autos. De 26-jarige man kreeg onder andere een rijverbod van vijf uur.

BRAND IN WONING
NIEUW-BEIJERLAND Een brand in een woning heeft schade veroorzaakt aan de eerste en bovenverdieping. Het vuur ontstond op vrijdagmiddag 2 januari 2009 in een woning aan de Wilhelminastraat in Nieuw-Beijerland. Waarschijnlijk begon de brand bij de gaskachel in de keuken. Buren hielpen de 93-jarige bewoonster uit haar pand. Een huisarts kwam direct omdat de vrouw klachten had met ademhalen. Gelukkig viel dat allemaal mee. De eerste verdieping had zware brandschade en de bovenverdieping stond vol rook.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VERNIELING
NUMANSDORP De politie is op zoek naar twee dames die op maandagavond 29 december 2008 tussen 22.15 en 22.30 uur liepen in de buurt van de Van Beethovenstraat en de Burgemeester Henrylaan in Numansdorp. De vrouwen lieten daar een hond uit. Op dat moment vernielde een jongen uit een groep de onderruit van een voordeur van een woning aan de Van Beethovenstraat. Mogelijk is deze groep ook verantwoordelijk voor gerommel aan autospiegels. De vrouwen kunnen contact opnemen met de politie in Numansdorp via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

WIE ZIET DIEFSTAL?
STRIJEN Bij een winkeldiefstal hebben de verdachten vijf portable computers en twee andere apparaten buitgemaakt. Het opvallende van de diefstal is dat deze gebeurde op zaterdag 3 januari 2009 vermoedelijk tussen 12.15 en 12.30 uur bij een warenhuis aan de Kerkstraat in Strijen. Op het moment van de diefstal was alleen een verkoopster in de winkel. Zij hielp een vrouwelijke klant van ongeveer 30/40 jaar oud die lang donkerbruin haar had en sprak met een Brabants accent. Deze vrouw kocht een spaarpotje en het is niet uitgesloten dat zij de verkoopster afleidde. Na het vertrek van de klant mistte de verkoopster de apparatuur die in dozen achter de kassa stond. De politie zoekt mensen die de diefstal zagen gebeuren of kort hierop mensen zag lopen in de winkelstraat van Strijen met dozen. Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).