Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vrouw (83) overvallen in woning

Publicatiedatum: 3-1-2009 16:24:18

RHEDEN - Een 83-jarige vrouw is zaterdagmiddag 3 januari overvallen in haar eigen woning in het centrum van Rheden. De overvaller heeft niets meegenomen, de vrouw is hevig geschrokken maar niet gewond.

Omstreeks 13:30 uur zou de man bij de woning van de vrouw hebben aangebeld. De 83-jarige opende de deur waarna de onbekende man de deur verder open zou hebben geduwd. Onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp zou de overvaller de vrouw om haar geld hebben gevraagd en haar een duw hebben gegeven. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Toen de vrouw hard schreeuwde, zette de man het op een lopen. De overvaller heeft niets meegenomen. De 83-jarige is onderzocht door een arts, maar heeft - voor zover nu bekend - geen verwondingen. Wel is de Rhedense overstuur en hevig geschrokken. De politie is na de overval een onderzoek gestart. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan.

Politie zoekt getuigen
Volgens de vrouw zou het gaan om een forse, blanke man van ongeveer
1.80/1.90 meter groot. Hij droeg donkere kleding, een donkere muts en een rode zakdoek voor zijn gezicht. Heeft u rond 13:30 uur zaterdagmiddag in het centrum van Rheden iets opvallends gezien wat te maken zou kunnen hebben met de overval? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
Piketvoorlichter Femke van Ottele
026 376 3050