Ingezonden persbericht


Persbericht VVD Tilburg: genomineerden 'Liberaal Tilburger 2008' bekend

----------

Persbericht 02-01-2009

Genomineerden Liberaal Tilburger 2008

Ook dit jaar heeft het bestuur van de VVD afdeling Tilburg de verkiezing uitgeschreven van de Liberaal Tilburger 2008. Onder een liberaal persoon wordt verstaan: eenieder die vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid, eigen initiatief en de gelijkwaardigheid van alle mensen hoog in het vaandel heeft staan. Uit de inzendingen heeft het bestuur van de VVD Tilburg de volgende 3 kandidaten geselecteerd:


1. Piet Spijkers : secretaris van het bestuur van de Vereniging Willem II

De heer Piet Spijkers is secretaris van het bestuur van de Vereniging Willem II, waaronder de amateurafdeling van Willem II valt. De heer Spijkers heeft met groot gevoel voor rechtvaardigheid de amateurafdeling van Willem II overeind gehouden. Hij moest daar regelmatig hard voor knokken in de relatie met de BVO Willem II. Hij heeft mee gewerkt om een convenant tussen de vereniging en de BVO tot stand te brengen, waarin zij elkaars bestaansrecht erkennen en elkaar respecteren. Piet Spijkers beantwoordt in zijn functie volledig aan de criteria de VVD Tilburg stelt aan de liberaal Tilburger. Vooral zijn solidariteit aan een eenmaal gekozen doel is bewonderenswaardig.

4. Dhr Tobias Slabbekoorn : eigenaar van Jimmy's Mode

De heer Tobias Slabbekoorn is eigenaar van Jimmy's mode en een zeer betrokken Tilburgse ondernemer. Door zijn inzet voor bijvoorbeeld de Bart Foundation en de ontwikkeling van de White Box in het Willem II stadion laat hij zien wat hij en zijn team én Tilburg aan toptalent in huis heeft. Concurrentie als gevolg van de eventuele komst van de Mall naar Tilburg is voor dhr. Slabbekoorn geen reden om in paniek te raken. Integendeel, hij ziet het aangaan van de concurrentie als een uitdaging en heeft hiermee oog voor de aspiraties van de stad Tilburg als geheel.

5. Dhr. Wil Versteijnen : directeur/eigenaar van de Gebr. Versteijnen Group of Companies De heer Versteijnen, directeur/eigenaar van de Gebr. Versteijnen Group of Companies, is onlangs uitgeroepen tot de beste ambassadeur van Tilburg. Met name de wijze waarop hij Logistiek Tilburg op de kaart heeft gezet met zijn Barge en Rail Terminal heeft ertoe bijgedragen dat vele multinationale ondernemingen hun Europese distributie centra in Tilburg hebben gevestigd. Daardoor is de werkgelegenheid in deze sector zeer goed te noemen. Verder heeft de heer Versteijnen, daar waar kritische noten m.b.t. de geluidsoverlast van bepaalde werkzaamheden te horen waren, dit tot volle tevredenheid met de omwonenden opgelost en dat is een voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord ondernemen. Verder is de heer Versteijnen al jarenlang via zijn bedrijf actief betrokken bij de ondersteuning van grote evenementen, zoals Marivin en nieuwe , op de Piushaven gerichte evenementen.

De Tilburgse VVD leden kunnen vóór 15 februari hun stem uitbrengen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het eerste politieke café in 2009 met Ivo Opstelten op 19 maart.

Bestuur van de VVD afdeling Tilburg
Geert Naaijkens, Voorzitter VVD afdeling Tilburg, mobiel 06-53414887