SP Amsterdam :: Gemeenteraadsfractie weblog

Weblog Gemeenteraadsfractie

---

Warme choco kan de metroreiziger verwarmen

meta-meijer

03-01-2009 o Is het buiten bitter koud, helaas is het in de Amsterdamse metro niet beter. Het gekke is dat in de zomer de verwarming niet uit kan, en in de winter blijkbaar niet aan. Niet gewoon een vreemde omdraaiing, maar tenenkrommend. Jarenlang heb ik het College opgeroepen om samen met het GVB te kijken naar het huren van extra metrostellen, ze tweede-hands aan te schaffen, sneller aan te schaffen in plaats van te wachten op de ingebruikname van de Noord-Zuidlijn (dit is geen grap!) en meer werk te maken van het repareren van defecte metrostellen. Want we zitten niet alleen met kapotte, maar ook veel te weinig metro's.
Hoongelach was mijn deel; alleen reizigers die de tekortkomingen aan den lijve ondervonden, steunden mijn pleidooi van harte.
Nu is de maat vol.
Vindt u ook niet dat het College samen met de GVB-directie nu voor straf persóónlijk warme chocolademelk aan de reizigers hoort uit te delen aan de metroreizigers? Misschien zorgt dit voor snelle maatregelen en eindelijk een metro die recht doet aan de goedwillende reiziger!