Ingezonden persbericht


http://www.spss.com/events/event.cfm?E_ID=2923&Country=NL

Aankondiging

Themadag Gezondheidszorg

Op woensdag 1 april aanstaande organiseert SPSS een themadag voor de gezondheidszorg. Tijdens deze dag verzorgen twee gastsprekers van GGD Amsterdam (Dr. Uitenbroek), Sinai Centrum (Dr. Hafkenscheid) en SPSS diverse presentaties waarin zij de gezondheidszorg informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van datacollectie en -analyse. Het seminar vindt plaats in het Meeting Plaza te Utrecht. Hieronder volgt het volledige programma.

9.00 uur - welkom

9.10 uur - presentatie SPSS

9.40 uur - Dr. Hafkenscheid - Sinai Centrum
In het Sinai Centrum van de Joodse Geestelijke Gezondheidszorg wordt sinds vier jaar gewerkt met routine process monitoring. Over het scoreverloop op deze meetinstrumenten ontvangen patiënt en therapeut grafische feedback. SPSS vervult een belangrijke ondersteunende rol in dit project. De heer Hafkenscheid geeft uitleg over de werkwijze van routine process monitoring. Tot slot wordt stil gestaan bij de verbeteringen die op handen zijn.

10.25 uur - pauze

10.55 uur - Dr. Uitenbroek - GGD Amsterdam
Elke GGD in Nederland doet één keer in de vier jaar een locale en regionale gezondheidsenquête waarbij de inwoners van de gemeenten worden ondervraagd over hun gezondheid, gezondheidsgedrag en zorggebruik. Deze enquêtes werken vaak met een steekproef waarbij kleinere gemeenten en bevolkingsgroepen die interessant zijn vanuit het standpunt van het gezondheidsbeleid zijn oververtegenwoordigd in de steekproef. Tijdens deze presentatie vertelt de heer Uitenbroek over de GGD gezondheidsenquêtes, de recent gepubliceerde richtlijn en de introductie van de richtlijn bij de GGD epidemiologen.

11.40 uur - presentatie SPSS

12.10 uur - lunch


---

Wanneer: 1 april 2009, 9.00 - 13.30 uur

Locatie: Meeting Plaza, Utrecht

Website: http://www.spss.com/events/event.cfm?E_ID=2923&Country=NL

Aanmelden: http://www.spss.com/nl/events/form.cfm

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com