ProRail

Persbericht

30-12-2008

Andere verhalen over het spoor: âKunst gaat ondergronds in Amersfoortse tunnelâ

Inwoners van Hilversum hebben last van te luide spoorbellen en piepende wielen van de trein. En een kijkje in de koninklijke wachtkamer op station Baarn. Het traject Amsterdam â Amersfoort staat centraal in aflevering 5 van het RTL 4-programma Spoor van Leven. Presentatrice Corine Boon zoekt wekelijks naar de meest uiteenlopende verhalen van omwonenden, reizigers, medewerkers en bestuurders. Met het programma wil ProRail het spoorbewustzijn in Nederland vergroten en daarmee onder meer op de risicoâs van het spoor te wijzen.

Op zondag 4 januari spreekt Corine in Hilversum met bewoners die last hebben van piepende wielen en te luidde spoorbellen. Ook neemt ze een kijkje in de Amersfoortse Meridiaantunnel waar voetgangers en fietsers zich voorheen onveilig voelden.

Station Baarn heeft iets dat weinig andere stations hebben; een koninklijke wachtkamer. En in Soest wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan twee onderdoorgangen in combinatie met een faunapassage voor klein wild.
Â
Reis en kijk mee met Spoor van Leven. Het programma dat een intrigerend kijkje biedt in de wereld over, op, rond en langs het spoor. Het spoor dat de samenleving niet alleen doorkruist maar ook samenbrengt en verbindt.

Uitzending zondag 4 januari van 15.55 uur bij RTL 4, herhaling 11 januari 09.00 uur. Zie ook de website www.spoorvanleven.nl.