Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 en 4 januari 2009

Twee mannen aangehouden na betalen met vals geld

Enschede

Een 24-jarige man en een 29-jarige man, beiden uit Almelo, werden zaterdag 3 januari aangehouden, omdat zij geprobeerd hadden met vals geld te betalen.

Zaterdagmorgen 3 januari omstreeks 02.15 uur kreeg de politie melding dat er zojuist geprobeerd werd met vals geld te betalen bij een bedrijf aan de Boulevard 1945 in Enschede. Bleek dat een 24-jarige man en een 29-jarige man, beiden uit Almelo, een vals briefje van 100 euro wilden inwisselen. Een oplettende medewerker zag dit en nam direct contact op met de politie. De twee mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (09-000804)

Beginnend bestuurder met ruim 0,99 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 21-jarige automobilist uit Vriezenveen raakte zaterdag 3 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagmorgen 3 januari omstreeks 03.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Oldenzaalsestraat in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 21-jarige man uit Vriezenveen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,99 promille uit. Omdat de man nog een beginnend bestuurder is werd het rijbewijs ingevorderd. (09-000819)

Man onwel geworden tijdens autorit

Almelo

Een 63-jarige automobilist uit Almelo raakte onwel tijdens het autorijden en veroorzaakte een éénzijdig ongeval in Almelo.

Vrijdagavond 2 januari omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding van een éénzijdig ongeval op de rotonde Aalderinkssingel / Thorbeckelaan / Apollolaan in Almelo. Bleek dat de bestuurder, een 63-jarige man uit Almelo, onwel geworden was en tegen een paal tot stilstand was gekomen. Omstanders begonnen direct met reanimatie. De man werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (09-000751)

Drie jongens aangehouden na vernielingen en mogelijke betrokkenheid bij een vechtpartij

Enschede

Drie Enschedese jongens, in de leeftijd van 15-, 18- en 20 jaar, werden 2 januari aangehouden, omdat zij verdacht worden op 1 januari betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Veldhoflanden in Enschede en op 2 januari vernielingen hebben gepleegd in een leegstaand pand aan de Assinklanden in Enschede.

Vrijdagmorgen 2 januari omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding dat een drietal jongens een leegstaande woning op de Assinklanden in Enschede aan het vernielen waren. De politie trof de drie jongens aan. Bleek dat ze in totaal 8 ruiten en een deur hadden vernield in de woning. De drie Enschedese jongens, in de leeftijd van 15, 18 en 20 jaar, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook worden ze verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Veldhoflanden in Enschede op 1 januari. De drie zijn voor verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld. (09-000431)

Groepje vandalen laten spoor van vernielingen achter

Oldenzaal

Vijf jongens, een 18-jarige jongen uit Rossum en een 17-, 17-, 18- en 19-jarige jongen uit Oldenzaal werden op vrijdag 2 januari aangehouden, omdat zij een spoor van vernielingen hadden achtergelaten rond het Stationsplein in Oldenzaal.

Vrijdagavond 2 januari omstreeks 22.45 uur kreeg de politie melding dat een vijftal jongeren enkele vernielingen aan het aanrichten waren. De jongens lieten op hun weg een spoor van vernielingen achter. Op de Wilhelminastraat hadden ze enkele fietsen omgegooid en trapte een van hen tegen een autospiegel. Voor het verzorgingstehuis werden enkele verkeersborden vernield. Iets verder op hun route vernielden ze van twee auto's de achterruitenwissers en wordt een reflectiezuil midden op straat gezet. De vijf werden aangehouden en werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-000772)

Agressieve man eist geld, politie zoekt getuigen

Almelo

Zaterdag 3 januari dreigde een zeer agressieve man geweld te gebruiken om aan geld te komen in Almelo. De politie is opzoek naar de dader en getuigen.

Een 66-jarige man uit Almelo krabt op zaterdag 3 januari omstreeks 07.45 uur niets vermoedend de ruiten van zijn auto op de Ootmarsumsestraat in Almelo toen hij plots werd bedreigd door een onbekende man met een fles. De onbekende man eiste geld. Toen hij dit niet kreeg zag hij kans in de auto te springen en probeerde ervandoor te gaan. De 66-jarige zag nog net kans de sleutels uit het slot te trekken en kon voorkomen dat de man met zijn auto ervandoor ging. De onbekende man rende een winkel in en dreigde een medewerker en eiste daar geld. De medewerker kon zich verweren en de onbekende man ging er vandoor.

De politie is opzoek naar de onbekende man. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de bedreigingen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-000843)

Met ruim 1,59 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 57-jarige automobiliste uit Hengelo raakte zondag 4 januari haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en daarbij schade had veroorzaakt.

Zondagmorgen 4 januari omstreeks 01.53 uur hielden surveillerende agenten, op de Boekeloseweg in Hengelo, een bestuurster van een auto aan. De automobiliste, een 57-jarige vrouw uit Hengelo, had kort daarvoor een geparkeerde auto aangereden en een lantarenpaal beschadigt. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 57-jarige vrouw uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,59 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. (09-001082)

Aanhouding verdachte na inbraak

Hengelo

Een 27-jarige man uit Almelo werd zaterdag 3 januari aangehouden, omdat hij wordt verdacht een inbraak te hebben gepleegd eerder die ochtend.

Op zaterdag 3 januari omstreeks 03.14 uur kreeg de politie melding van een inbraak bij een instelling aan de Resedastraat in Hengelo. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon een 27-jarige man uit Almelo later die dag worden aangehouden. De man wordt verdacht de inbraak te hebben gepleegd en is voor verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld. (09-000814)

Twee mannen aangehouden na belediging politieagenten

Almelo

Twee mannen, een 24-jarige en een 33-jarige man, beiden uit Almelo, werden zaterdag 3 januari aangehouden, omdat zij politieagenten beledigden.

Zaterdagmiddag 3 januari omstreeks 14.45 uur kreeg de politie melding dat een auto in de sloot lag op de Maardijk in Almelo. De bestuurder had die middag samen met zijn vriend gecrossed op het terrein. Omdat er nog een boete openstond werd de auto in beslag genomen. Daar waren de twee mannen, een 24-jarige en een 33-jarige man, beiden uit Almelo, het niet mee eens en vonden het nodig de agenten te beledigen. Hierop werden de twee mannen aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-000939)

Twee mannen aangehouden na mishandeling

Markelo

Twee mannen van beiden 19 jaar en afkomstig uit Raalte werden zondagmorgen 4 januari aangehouden, omdat zij een 16-jarige jongen uit Bentelo hadden mishandeld.

Zondagmorgen 4 januari omstreeks 02.20 uur kreeg de politie melding van een mishandeling op de Teats van Amerongenstraat in Markelo. Bleek dat een 16-jarige jongen mishandeld was door twee 19-jarige mannen, beiden uit Raalte. De politie heeft de twee mannen aangehouden en onderzoekt het hoe en waarom van de ruzie en mishandeling. (09-001087)