Politie Haaglanden

Persberichten 4 januari

Haaglanden , 04-01-2009

Diensthond Frits vindt verdachte bedreiging

Den Haag Politiehond Frits wist zondagochtend 4 januari om 04.00 in de struiken langs de Johan de Witlaan een 25-jarige verdachte terug te vinden. De man bedreigde in een woning aan het Stadhoudersplantsoen een 28-jarige plaatsgenoot met een mes en ging er hierna vandoor. Bij de aanhouding werd de man gebeten door de politiehond. Hij werd hiervoor bij de eerste hulp behandeld en daarna ingesloten voor nader verhoor.

Verdachten grijpen gevonden geld

Den Haag De politie hield vrijdagavond 2 januari om 20.15 uur drie mannen (20-25 jaar) aan op verdenking van diefstal van geld. Het trio bezocht een hamburgerrestaurant aan de Kurhausweg. De bedrijfsleider verloor een bedrag van 250 euro en één van de mannen pakte dat geld van de grond, kennelijk met de intentie dat te houden. Op het moment dat de bedrijfsleider ontdekte dat hij zijn geld kwijt was, sprak hij de jongeren aan. Hij kreeg direct 150 euro terug. De politie nam het drietal mee naar het bureau. Daar bekende een 21-jarige verdachte uit Nootdorp de diefstal en overhandigde de 100 euro aan de agenten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn twee vrienden hadden niets met de diefstal te maken en werden direct in vrijheid gesteld.

Straatrovers in de cel

Den Haag Vijf Poolse straatrovers (19 tot 35 jaar) belandden zaterdag 3 januari kort voor middernacht in de cel. Het groepje beroofde op de Kortenhoefsestraat een 28-jarige Hagenaar van zijn portemonnee en gsm. Hierna renden zij weg, maar dankzij een goed signalement kon de politie het vijftal achterhalen.

Overvaller aangehouden

Den Haag De politie hield zaterdagochtend 3 januari om 03.00 uur een 29-jarige verdachte aan op verdenking van het plegen van een overval op een café aan de Troelstrakade. De 29-jarige man nam daarbij een rode tas met met daarin een flinke hoeveelheid muntgeld weg. De politie zette na de melding direct meerdere eenheden in. Eén van de agenten zag op de Reviusstraat een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man droeg geen jas en vlakbij waar de agenten de man voor het eerst zagen lopen lag opeens een rode tas. Nadat zij de man hadden aangesproken kon hij geen aannemelijke verklaring geven waarom hij zonder jas in de vrieskou liep. In de rode tas zat een hoeveelheid muntgeld. De man werd dan ook aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. De verdachte wordt maandag 5 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Krakers aangehouden

Den Haag De politie hield zaterdagochtend 3 januari om 03.30 uur acht verdachten (21 tot 49 jaar) aan op verdenking van het kraken van een pand aan de Wijndalerweg. Het groepje verbrak een deur van het pand (voormalige Marathon) en wilde dat kennelijk gaan kraken. De krakersactie werd op heterdaad ontdekt door beveiligers die het pand in de gaten hielden. Nadat zij de politie belden, konden de mannen worden aangehouden. Een dag later, zondag 4 januari om 01.30 uur bleek dat het pand wederom was gekraakt. De eigenaar van het pand gaat zich beraden over het nemen van juridische stappen tegen de nieuwe krakers.

Heterdaadje bouwmaterialen

Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 3 januari om 10.20 uur twee Hagenaars (33 en 39 jaar) aan op verdenking van diefstal van bouwmaterialen. Het duo nam vanaf de Los Angelesstraat enkele pakken met isolatiemateriaal mee, maar werden gesnapt en aangehouden. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren verpesten ijsvloer

Den Haag Een drietal jongeren besloot vrijdagavond 2 januari kort voor middernacht met enkele autos over het ijs van de ijsbaan nabij het Conferentieoord Ockenburgh te gaan rijden. Politieagenten vorderden het drietal zich te verwijderen. Een 25-jarige Hagenaar was het hier niet mee eens en schold de agenten uit voor kankermongolen. Hij werd direct aangehouden. Tegen het drietal maakte de politie proces-verbaal op wegens baldadigheid en de 25-jarige kreeg daarbij nog een proces-verbaal voor belediging.

Beslagen en bevroren op pad

Den Haag Agenten zagen vrijdagavond 2 januari om 22.00 uur een 44-jarige automobiliste rijden over de Oude Middenweg. De ramen waren compleet beslagen en bevroren. Nadat agenten de vrouw hierover aanspraken bleek dat haar rijbewijs al eerder was ingevorderd en ongeldig was verklaard. Zij kreeg een proces-verbaal en moest lopend verder.

Dronken en zonder rijbewijs

Voorburg Een 17-jarige Voorburgse werd zaterdag 3 januari aangehouden toen zij in beschonken toestand in een brommobiel reed. Agenten zagen het meisje omstreeks 00.46 uur rijden op de Fonteynenburghlaan. Omdat zij nogal slingerde, lieten ze haar stoppen. Tijdens de controle bleek dat de Voorburgse niet in het bezit was van een rijbewijs. Zij werd aangehouden en blies op het politiebureau 420 ugl. Haar ouders werden van de aanhouding in kennis gesteld. Het meisje kreeg voor beide feiten een proces-verbaal waarna zij weer werd heengezonden.

Bejaard paar over de kop met auto

Wassenaar Bij een eenzijdig ongeval op de Rijksstraatweg belandde zaterdag 3 januari omstreeks 17.45 uur een auto met daarin een bejaard Haagse echtpaar op zijn kop terecht. De 85-jarige vrouw bestuurde de auto en reed in de richting van Den Haag. Ter hoogte van de afslag Scheveningen twijfelde de vrouw of zij de afslag al dan niet wilde nemen. Toen zij op het laatste moment toch besloot de afrit op te rijden, kwam zij met de auto op de vluchtheuvel terecht. Doordat de auto tegen een lantaarnpaal reed, werd de auto gelanceerd en kwam op zijn kop terecht. De bestuurdster en haar 90-jarige bijrijder werden ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De man hield aan het voorval een wond aan zijn been over.

Jongen aangehouden na bedreiging badmeester

Wassenaar Een 26-jarige man uit Veenendaal werd zaterdag 3 januari aangehouden nadat hij in het Tikibad een 21-jarige badmeester uit Gouda had bedreigd. De 26-jarige was in het kader van een vrijgezellenfeestje met een groep vrienden naar het zwembad gekomen. Omdat de groep nogal aanwezig was, hadden zij al twee keer een waarschuwing van personeel gekregen alvorens uit het zwembad te worden gezet. De groep was het hier niet mee eens en schold en vloekte tegen het zwembadpersoneel, waarbij de 26-jarige de badmeester bedreigde. De badmeester deed aangifte en tegen de 26-jarige werd proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Wassenaar Tijdens een alcoholcontrole op de Rijksstraatweg had vrijdag 2 januari slechts één van de gecontroleerde bestuurders teveel gedronken. Politie Haaglanden controleerde tussen 08.00 uur en 22.00 uur in totaal 182 bestuurders. Een 53-jarige Hagenaar bleek teveel te hebben gedronken en blies 425 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Flinke borrel

Rijswijk Omdat hij over de weg slingerde met zijn grote licht aan terwijl hij over de doorgestrokken streep reed, werd een 55-jarige Tilburger zondag 4 januari betrapt op rijden onder invloed. De man viel surveillerende agenten op door zijn bijzondere rijstijl waarop zij hem lieten stoppen. Omdat de man teveel gedronken had, hielden zij hem aan. De Brabander blies op het politiebureau 660 ugl waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. Met een rijverbod van 7 uur op zak, mocht hij het bureau weer verlaten.

Beschonken bestuurder rijdt de sloot in

Naaldwijk Surveillerende agenten werden zaterdag 3 januari omstreeks 05.20 uur aangesproken door een getuige die meldde dat er bij de kruising van de Opstalweg en de s-Gravenzandseweg een auto in de sloot stond. Ter plaatse gekomen kwam de bestuurder van de auto, een 27-jarige Naaldwijker, de agenten al tegemoet gelopen. Omdat de man onvast ter been was en sterk naar alcohol rook, hielden de agenten hem aan. Hij blies op het politiebureau 860 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De man moet zijn auto binnen drie dagen op komen halen.

Gordelcontrole: 10 bekeuringen

De Lier Tijdens een gordelcontrole controleerde Politie Haaglanden zaterdag 3 januari tussen 10.00 uur en 11.00 uur in totaal 30 passerende autos. Tien passanten kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.

16-jarige aangehouden voor mishandeling

Naaldwijk Een 16-jarige Hagenaar werd zondag 4 januari aangehouden nadat hij op de Havenstraat een 18-jarige Rijswijkse twee klappen in het gezicht had gegeven. Ter hoogte van een horecagelegenheid was omstreeks 02.10 uur een klein opstootje waarbij een getuige zag dat het meisje twee keer in het gezicht werd geslagen. De portier van de horecegelegenheid hield de jongen aan en droeg hem over aan de politie. Vermoedelijk als gevolg van dit incident ging een 18-jarige Hagenaar op de vuist met 18-jarige Rijswijker. Ook zij werden aangehouden.

Meisje gewond bij aanrijding

Naaldwijk Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fietser raakt zaterdag 3 januari de 21-jarige fietsster gewond. Het meisje reed omstreeks 13.15 uur op de Opstalweg toen zij ter hoogte van de Galgeweg stopte met de bedoeling om over te steken. Bij het oversteken zag zij vermoedelijk een naderende personenauto, bestuurd door een 27-jarige man uit Hoek van Holland, over het hoofd. De auto reed het meisje aan, waardoor zij een hoofdwond en een gebroken been opliep. De Naaldwijkse werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Allemaal de BOB

Nootdorp Tijdens een alcoholcontrole op de Hofweg controleerde Politie Haaglanden zaterdag 3 januari tussen 01.15 uur en 01.45 uur 19 bestuurders. Geen van hen had teveel gedronken. Tevreden met dit resultaat vervolgden de agenten hun nachtdienst.

Wildplasser rijdt onder invloed

Delft Surveillerende agenten zagen zondag 4 januari omstreeks 02.00 uur een 37-jarige Amsterdammer wildplassen op de Westlandseweg. Nadat de man in zijn auto stapte en weg reed, hielden zij hem staande. Toen tijdens een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had, hielden de agenten hem aan. Op het politiebureau blies hij 255 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van een uur. Omdat de overige inzittenden van de auto duidelijk ook onder invloed van alcohol waren, lieten agenten de auto direct stoppen, toen zij deze vlak na de aanhouding van de bestuurder weer zagen rijden. Nu bleek een 36-jarige Amsterdammer achter het stuur te zijn gekropen. Ook hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 365 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Slingerende bromfietser

Delft Een slingerende bromfietser die de kruising van de Zuidwal met de Westvest overstak, werd zaterdag 3 januari omstreeks 01.00 uur door surveillerende agenten in de kraag gevat. De man, een 22-jarige Delftenaar blies op het politiebureau 965 ugl. Hij bleek al een rijontzegging te hebben en werd dit keer voor de vijfde maal aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen de Delftenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Kunstenaars aangehouden

Zoetermeer Twee 12-jarige Zoetermeerse meisjes en twee Leidschendammers van 20 en 22 jaar werden vrijdagavond aangehouden nadat zij op het Dobbe eiland aan de Markt vuurwerk afstaken en graffiti spoten. Een agent in vrije zag het viertal aan het werk en belde haar collegas. Die hielden de vier ter plaatse aan. Tijdens het verhoor bleek dat de 20-jarige alleen vuurwerk had afgestoken. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. De overige drie bleken verantwoordelijk voor de graffiti. De meiden kregen een HALT-verwijzing, de Leidschendammer een proces-verbaal.

Dronken op een gestolen bromfiets

Zoetermeer Een 17-jarige Zoetermeerder werd zondag 4 januari aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed en teveel gedronken had. Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 02.00 uur zonder helm rijden op de Gerrit Achterberghove. Omdat de jongen er bij het zien van de politie direct vandoor gaat, gaan de agenten er achteraan. In een poging de agenten af te schudden, rijdt de jongen onder meer over het fietspad, tegen de richting in en negeerde hij het stopteken van de agenten. Ter hoogte van de Bordewijkhove stopte hij, vermoedelijk omdat de brommer afsloeg, en hielden de agenten hem aan. De bromfiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De jongen blies 365 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. De politie doet nog onderzoek naar de diefstal van de bromfiets, wat mogelijk een motorfiets is.