Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 04-01-2009

Horecadienst een stuk drukker dan avond tevoren

TILBURG: Agenten in het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg hadden het zaterdagavond en -nacht een stuk drukker dan de avond en nacht daarvoor.

Vijf mannen uit Scherpenzeel, in leeftijd variërend van 21 tot en met 25 jaar, werden aangehouden wegens een vechtpartij rond 01.00 uur op het Piusplein. Twee van hen werden na onderzoek in vrijheid gesteld, de drie anderen mochten mee naar het bureau. Een 24-jarige Tilburger heeft aangifte gedaan van mishandeling. Ook een vriend van hem kreeg klappen.

Ook werden nog drie andere personen aangehouden wegens het niet kunnen legitimeren (2x) en het rijden onder invloed van alcohol op een bromfiets. Daarnaast schreef de politie vijftien bekeuringen uit voor onder andere wildplassen en verkeerszaken.

Bij een horecazaak aan de Heuvelring werd zondagmorgen rond 08.00 uur een 39-jarige man uit Vught aangehouden. De portier van de zaak fouilleerde de man bij binnenkomst en hij bleek enkele tientallen zakjes cocaïne bij zich te dragen. Daarop werd de politie gebeld. De Vughtenaar is meegenomen naar het bureau.

Knapen met drank aan de haal in supermarkt

TILBURG: Twee jongens van 15 jaaruit Tilburg en Beuningen zijn zateragavond betrapt op winkeldiefstal. Het tweetal wilde rond 21.45 uur bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg ervandoor gaan met een paar mixdrankjes en een fles sterke drank. De beveliging lette goed op en kon de jongens in de kraag vatten. Na verhoor is het tweetal aan hun ouders overgedragen.

Politie arresteert drie fietsendieven dankzij oplettende getuige

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen rond 03.30 uur op de Regge een 20-jarige Tilburger aangehouden wegens fietsendiefstal. Een getuige zag drie mannen op de Beeklaan lopen waarvan er een een afgesloten fiets bij zich droeg. Toen hij polshoogte ging nemen, gingen de drie ervandoor en lieten ze de fiets achter. De getuige kon samen met een vriend de 20-jarige verdachte achterhalen en staande houden. Uit onderzoek kwamen de twee medeverdachten (20 en 21 jaar, beide uit Tilburg) naar voren. Zij zijn rond 06.30 uur van hun bed gelicht en naar het bureau gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Een 40-jarige Tilburger werd zondagmorgen kort voor 01.30 uur
gearresteerd wegens fietsendiefstal. Agenten zagen de man op de Thomas van Aquinostraat in zijn auto stappen met een fiets in zijn kofferbak. Toen ze even wilden gaan kijken, reed de man direct hard weg. Na een korte achtervolging konden ze hem de pas afsnijden. De Tilburger bekende direct.

Tilburger (47) slaat en bedreigt vriendin

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen kort voor 10.30 uur een 47-jarige Tilburger aangehouden wegens huiselijk geweld. Dat gebeurde nadat zijn vriendin de politie had gebeld. De man sloeg en bedreigde de vrouw in haar woning in Tilburg-West. Zelfs toen agenten ter plaatse waren, kreeg zij nog een klap in het gezicht. De Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul