Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 04-01-2009

Belediging van ambtenaren

ZEIST Op zaterdag 3 januari rond 16.00 uur heeft de politie op de Slotlaan een 66-jarige automobilist uit Bodegraven aangehouden die over de busbaan reed. Bij zijn aanhouding schold de man de agenten uit. Hij krijgt een bekeuring voor beide zaken.

Drugs

ZEIST Zondag 4 januari zagen agenten rond 02.00 uur dat een man iets verdachts aan een jongen gaf op de Jufferstraat. Bij controle bleek het om ponypacks te gaan. De 19-jarige man uit Bilthoven en de 16-jarige jongen uit Zeist hadden beiden ook drugs in hun zak zitten. In totaal ging het om zes ponypacks. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daar deden zij ook afstand van de drugs.

Fietsheling

ZEIST Op vrijdag 2 januari zagen agenten rond 20.45 uur een jongen fietsen zonder verlichting op de stoep van de Van Renesselaan. Toen zij de 14-jarige jongen uit Zeist aanhielden, bleek dat de fiets al sinds 2005 als gestolen stond geregistreerd. De jongen is aangehouden voor heling en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Rijden onder invloed

ODIJK Op zondag 4 januari heeft de politie rond 02.30 uur bij een alcoholcontrole op de Singel een 43-jarige Odijkse automobilist aangehouden. De man had teveel gedronken en moest mee naar het politiebureau. De man wilde in eerste instantie niet meewerken aan de blaastest en bloedonderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.