Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 04-01-2009

Vernielers aangehouden

COTHEN Op aanwijzingen van getuigen heeft de politie op 3 januari rond middernacht twee jongens aangehouden op de Graaf van Lynden van Sandenburgweg. De jongens (beide 16 jaar uit, afkomstig uit Wijk bij Duurstede) hadden net een bushokje en een fiets vernield. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding na mishandeling

VEENENDAAL Op vrijdag 2 januari kreeg de politie melding van een mishandeling in een winkel op de Helling. Ter plaatste kon de politie een 57-jarige Veenendaler aanhouden die een 16-jarige meisje uit Veenendaal mishandeld had. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Op zaterdag 3 januari heeft de politie rond 18.00 uur op aanwijzen van winkelpersoneel een 40-jarige Veenendaler aangehouden in een winkel op de Kerkewijk. De man had enkele artikelen die hij bij zich had, niet betaald. Hij heeft deze alsnog betaald en moest mee naar het politiebureau.

Verkeersongeval

VEENENDAAL Op zaterdag 3 januari vond rond 19.15 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Parallelweg Zuivelstraat. Een 57-jarige automobiliste uit Veenendaal verleende geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser, ook uit Veenendaal. De jongen kwam ten val en liep kneuzingen op. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Onder invloed

VEENENDAAL Op zondag 4 januari rond 00.30 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid rijden op de Raadhuisstraat. Zij hebben hem ter hoogte van het Zuiderkruis een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau blies de 22-jarige Veenendaler 245 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Rond 04.30 uur heeft de politie ook een 23-jarige Veenendaler aangehouden op de Rondweg. Deze automobilist reed ook hard en had teveel gedronken. Ook was zijn APK verlopen. Op het bureau blies hij 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en proces-verbaal.