Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

Getuigen mishandeling gezocht

Publicatiedatum: 4-1-2009 12:44:18

EDE - Een 58-jarige inwoner van Diemen is vrijdagmiddag 2 januari mishandeld op een parkeerplaats aan de Bellestein in Ede. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling.

De man uit Diemen zou omstreeks 14.10 uur op de parkeerplaats woorden hebben gehad met een voor hem onbekende man. Dit ging over het parkeergedrag van de onbekende man. Hierna reed de onbekende man weg in een kleine rode auto (het type dat 45 kilometer per uur rijdt). De man uit Diemen stond nog met een omstander te praten toen het rode autootje tot tweemaal toe op hem zou zijn ingereden. De man wist het voertuig te ontwijken. Tevens zou hij bij de tweede poging een klap tegen de zijkant van het rode wagentje hebben gegeven. Hierna kwam de bestuurder uit het voertuig en beet de man uit Diemen in de arm. Vervolgens wist deze onbekende man weer in zijn auto te stappen en weg te rijden. De man uit Diemen moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis. Van de automobilist is een signalement bekend. Het gaat om een man met een getinte huidskleur, ongeveer 30 á 40 jaar oud en zo'n
1.70 meter lang. Hij droeg die middag stijl donker haar. De politie is op zoek naar mensen die meer over deze mishandeling weten. Hen wordt gevraagd zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.
(09-001282)

Mannen verdacht van vernieling

Publicatiedatum: 4-1-2009 12:43:59

WAGENINGEN - Een 35-jarige Wageninger is in de nacht van zaterdag 3 januari op zondag 4 januari in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond een ruit van een deur te hebben vernield. Dit zou zijn gebeurd bij de woning van een elders in Wageningen woonachtige bekende van hem. De vernieling zou zijn gezien, waarna contact met de politie werd gezocht. Het is nog onduidelijk waarom de ruit werd vernield.
(09-001404)

NIJKERK - Een 21-jarige Nijkerker is zaterdag 3 januari (rond 04.15 uur) aangehouden door een 47-jarige plaatsgenoot. Hij wordt er van verdacht vernielingen aan een auto te hebben gepleegd. De 47-jarige Nijkerker hoorde die nacht lawaai in het centrum van Nijkerk. Toen hij een kijkje nam, zag hij bij de auto van zijn vrouw een jongeman staan. Tevens zag hij onder meer dat de ruitenwissers waren vernield en schoenafdrukken op de wagen stonden. Na een korte achtervolging wist hij de 21-jarige Nijkerker aan te houden. De politie werd gewaarschuwd en agenten namen de verdachte van de Nijkerker over. Het is nog onduidelijk waarom de vernielingen aan de auto werden gepleegd.
(09-001160)

Edenaar verdacht van mishandelen en bedreigen ex
Publicatiedatum: 4-1-2009 12:43:29

EDE - Een Edenaar is zaterdagavond 3 januari aangehouden in een woning in de Edese wijk Veldhuizen. Hij zou daar zijn 28-jarige Edese ex-vrouw hebben mishandeld en bedreigd.

De twee waren op bezoek bij kennissen en zouden daar om nog onduidelijke reden onenigheid met elkaar hebben gekregen. Hierbij zou de Edenaar zijn ex bij de keel hebben gepakt en tegen een deur hebben geduwd (een ruit van die deur zou daarbij kapot zijn gegaan). Ook zou hij de vrouw woordelijk hebben bedreigd. De politie werd ingeschakeld. Agenten kwamen naar de woning, troffen er de Edenaar aan en hielden hem aan.
(09-001372)

Leidenaar vertrekt na ongeval

Publicatiedatum: 4-1-2009 12:43:06

LUNTEREN - Een 39-jarige Leidenaar is zaterdag 3 januari aangehouden. De man was bij een ongeval in Lunteren betrokken, maar had de plek des onheils verlaten. Tevens bleek hij onder invloed te verkeren.

De man reed met twee anderen omstreeks 21.00 uur over de Edeseweg in Lunteren. Zij kwamen uit de richting van Ede. In de bocht met de kruising met de Westzoom zou hij de auto niet onder controle hebben gehad. Twee betonblokken werden geraakt. Vervolgens zouden de drie inzittenden zijn weggelopen in de richting van Lunteren. Na enige tijd ontdekte de politie dat de Leidenaar zich mogelijk in een woning in Lunteren ophield. Agenten gingen naar die woning toe en troffen er de man aan. Een ademtest toonde aan dat de man onder invloed verkeerde (2,05 promille). De man werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van elf uur opgelegd. (09-001380/001392)

Rotterdammer aangehouden voor mishandeling

Publicatiedatum: 4-1-2009 12:40:39

WAGENINGEN - Een 25-jarige Rotterdammer is zaterdag 3 januari (rond 18.00 uur) aangehouden bij een uitgaansgelegenheid in Wageningen. Hij wordt er van verdacht twee portiers te hebben mishandeld.

Die middag kreeg de politie een melding binnen van een vechtpartij bij de gelegenheid. Een Rotterdammer zou zelf meegebrachte drank hebben genuttigd, wat niet is toegestaan. Personeel van de gelegenheid sprak de man hier op aan en verzocht hem naar buiten te gaan. Dit deed de man, maar even later wilde hij weer naar binnen. Daarbij zou jij een agressieve houding hebben aangenomen en werd hem geen toegang verleend. Vervolgens zou de Rotterdammer een portier in het gezicht hebben geslagen en een andere portier hebben geschopt. De politie kwam ter plaatse en hield de verdachte aan.
(09-001339/001330)

Tractor met schapen op vluchtstrook

Publicatiedatum: 4-1-2009 12:40:12

LUNTEREN - Een bestuurder van een tractor heeft vrijdag 2 januari een boete van 240 euro gekregen.

Surveillerende agenten reden die dag onder meer over de A30 bij Lunteren. Daar zagen ze een tractor met aanhangwagen over de vluchtstrook rijden. In de aanhanger stonden schapen. De bestuurder verklaarde per ongeluk bij Barneveld Noord de oprit te hebben genomen. Hij zou niet meer hebben kunnen draaien, waarna hij besloot door te rijden om verderop de afslag Lunteren te nemen. De agenten hebben de man een bekeuring en begeleiding tot Lunteren gegeven. (09-000992)