Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 04-01-2009

Politie arresteert vier stappers tijdens horecatoezicht

BREDA: Tijdens het horecatoezicht in de binnenstad van Breda heeft de politie vier aanhoudingen verricht. Het was relatief rustig in de stad waar veel jongeren en mensen uit andere provincies aan het stappen waren.

Twee Bredase broers van 19 en 21 jaar werden gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde. De oudste broer was agressief tegen een meisje, maar kreeg het aan de stok met haar vriend. Daarop bemoeide de jongste broer zich er ook mee. Ook werden nog twee mannen aangehouden voor mishandeling en belediging.

Beginnend dronken bestuurder uit Terheijden raakt rijbewijs kwijt

BREDA: De politie heeft zondagmorgen rond 03.00 uur op de Nieuwe Boschstraat een 22-jarige man uit Terheijden aangehouden wegen dronken rijden. Deze beginnende bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) blies bij een controle 665 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

ETTEN-LEUR: Een 44-jarige automobilist zonder vast woonadres is zondagmorgen rond 01.30 uur betrapt op rijden onder invloed. Bij een controle op de Statenlaan blies de man 435 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd in overleg met Justitie besloten de man een boete van 500 euro op te leggen. Die betaalde hij contact. Vervolgens kon hij weer gaan, met een rijverbod van vier uur.

Politie pakt drugsdealer op na tip van getuige

BREDA: Een 34-jarige Bredanaar is zaterdagavond aangehouden wegens het dealen van drugs. Dat gebeurde rond 20.30 uur op het Stationsplein. De politie had een anonieme melding gekregen van een man die vertelde dat de verdachte aan het dealen was. Hij kon een goede beschrijving geven, zodat agenten de man konden arresteren. Hij had inderdaad diverse zakjes drugs en een flink geldbedrag bij zich. De Bredanaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld op het politiebureau.

Auteur: Andre van den Hul