Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - Man (33) ingesloten na mishandeling op straat


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 januari op de Korte Kapoeniestraat een 33-jarige man aangehouden nadat hij even daarvoor een 33-jarige man en diens 26-jarige vriendin, beiden plaatsgenoten, had mishandeld.


De verdachte kwam het tweetal tegen op de Korte Kapoeniestraat. Er ontstond om nog onduidelijke redenen onenigheid, waarbij de verdachte de 33-jarige man schopte en sloeg, waarbij diens jas beschadigd werd. De vrouw wilde aanvankelijk de twee mannen scheiden, maar toen ze naar hun geparkeerde auto wilde rennen, werd ze beentje gehaakt door de verdachte waarop ze ten val kwam en haar knie bezeerde.
De politie heeft de verdachte voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens het overbrengen van de verdachte verzette de man zich hevig waarbij de politiemensen hem met gepast geweld in bedwang moest houden. Tegen de man volgt een proces-verbaal en een horecaverbod.


Dinxperlo - 26-jarige man aangehouden na mishandeling


Een 26-jarige man uit Aalten is in de nacht van zaterdag op zondag 4 januari door de politie aangehouden nadat hij op een parkeerterrein aan de Anholtseweg in Dinxperlo een 24-jarige man uit Zevenaar aanviel en daarbij schopte en sloeg.


Het slachtoffer en de verdachte bevonden zich rond 04.00 uur op het parkeerterrein. Aanwezige politiemensen konden bij het incident direct ingrijpen en de verdachte aanhouden.
De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal.


Winterswijk - Jongeman opgepakt na vernielen winkelruit


Een 21-jarige jongeman uit Winterswijk is in de nacht van zaterdag op zondag 4 januari door de politie opgepakt, nadat hij even daarvoor met zijn vuist een winkelruit in de Wooldstraat vernield had.


De politie kreeg rond 02.25 uur de melding van de vernieling. De dader zou te voet zijn. Aan de hand van een opgegeven signalement trof de politie even daarna de 21-jarige op de Verlengde Ratumseweg in Winterswijk. Hij had een bebloede hand. Zijn wond werd verzorgd in het ziekenhuis. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. De schade van de ruit wordt op hem verhaald.


Bredevoort - Politie onderzoekt vernieling caravan
ijsvereniging


Een caravan, in gebruik is bij de ijsvereniging "De Grote Gracht" in Bredevoort is in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 januari flink vernield. Ook aan twee sneeuwschuivers is schade ontstaan.


De caravan stond nabij de Grote Gracht. Er werd een ruit en het tafelblad vernield. Ook zitten er deuken in de caravan. De schade is een fors bedrag. Rond 00.45 uur zijn er op het ijs en in de omgeving nog jongelui gesignaleerd. Ook is er nog iemand op een fiets langs gekomen. De politie wil graag in contact komen met de onbekende fietser, die mogelijk bijzonderheden heeft gezien. Ook andere tips of getuigen zijn welkom bij de politie via 0900-8844.


Terborg - Kluis weg bij inbraak bedrijfspand


Zaterdagavond of in de nacht van zaterdag op zondag 4 januari hebben onbekenden een inbraak gepleegd in een bedrijfspand aan de Ettensestraat in Terborg. Een kassa, een kluis en enkele kostbare wax-jassen met een waarde van een paar duizend euro werden ontvreemd.


Men kon het pand binnengaan, nadat de toegangsdeur was geforceerd. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men wordt gevraagd te bellen via 0900-8844.



---- --