Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 04-01-2009

Zes bestuurders raken rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertredingen

ROOSENDAAL: Bij een snelheidscontrole op twee locaties in Roosendaal zijn zes automobilisten en bromfietsers hun rijbewijs kwijtgeraakt na fikse snelheidsovertredingen. De controle werd uitgevoerd door het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden- en West-Brabant.

Op de Antwerpseweg mag maximaal 70 km/uur gereden worden, maar vier automobilisten (waaronder drie beginnende bestuurders) hadden daar maling aan. Ze reden allen meer dan 50 km/uur te hard. De
hoogstgemeten snelheid bedroeg 137 km/uur. Op de Burgemeester
Schneiderlaan mocht twee bromfietsers hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan 30 km/uur te hard over het fietspad reden.

Politie houdt vijf verdachten aan na drugsactie

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdag en zaterdag tijdens een actie van het Courage-team in totaal vijf personen aangehouden die worden verdacht van drugsrunnen en het bezit en of handel van harddrugs.

Vrijdagavond rond 20.15 uur werden op de Van Beethovenlaan in
Roosendaal twee Roosendalers van 27 en 28 jaar aangehouden, nadat agenten zagen dat ze diverse mensen op straat aanspraken en met twee van hen een gesprek aanknoopten. Beide mannen hadden zelf ook een kleine hoeveelheid hennep bij zich. Ze kregen een gebiedsverbod opgelegd voor het centrum van Roosendaal.

In Bergen op Zoom werden zaterdagavond rond 21.00 uur drie mannen aangehouden op de Oude Wouwsebaan. Een 36-jarige man uit Halsteren zou op verzoek van een 43-jarige inwoner van het Belgsiche Kapellen een 36-jarige Bergenaar hebben benaderd om drugs te leveren. Bij de mannen werden tien bolletjes heroïne en cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Twee jongens willen er met fiets vandoor gaan

ROOSENDAAL: Twee 17-jarige jongens uit Etten-Leur en St. Willebrord zijn zondagmorgen rond 01.00 uur aangehouden wegens de diefstal van een fiets. Dat gebeurde, nadat een van hen een niet afgesloten fiets pakte bij de stalling op het Stationsplein. De jongens hadden met de trein naar Breda willen gaan, maar die reden niet meer. Omdat ze geen zin hadden om terug te lopen naar het centrum, wilden ze met de gestolen fiets gaan. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie ontdekt bij toeval hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmorgen bij toeval een
hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Grote Beerstraat. Agenten namen rond 01.00 uur een kijkje, nadat omwonenden hadden geklaagd over geluidsoverlast en vreemd gedrag van de bewoner. Op zolder werden circa 250 hennepplanten aangetroffen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Dronken automobilist van de weg gehaald

ROOSENDAAL: Op de Philipslaan werd zondagmorgen rond 03.00 uur een 48-jarige automobilist uit Roosendaal betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle blies hij 500 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Twee mannen aangehouden na forse mishandeling in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige man uit Wouw en een 24-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden wegens
mishandeling. Een 24-jarige man uit Roosendaal kreeg rond 03.30 uur op de Markt enkele fikse klappen, naar eigen zeggen zonder enige
aanleiding. Ook werd hij geschopt toen hij op de grond lag. Het slachtoffer raakte even buiten bewustzijn. De twee verdachten zijn ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul