Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 14.15 uur

Utrecht, 04-01-2009

Betrapt op baldadigheid

MAARSSEN Drie mannen van 21 en een man van 22 jaar, allen uit Maarssen, zijn betrapt op wildplassen, baldadigheid en vernieling.

Via cameratoezicht werden hun gedragingen zondag 4 januari omstreeks 04.00 uur waargenomen op het Harmonieplein. De vier trokken aan struiken en er werd een fiets opgepakt en tegen een muur gegooid. Politiemensen op straat kregen de melding met de bijzonderheden door en gingen op onderzoek uit. Zij traceerden de vier mannen aan het begin van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. De vier waren zeer verbolgen over het feit dat zij door de politie werden aangesproken op hun gedrag en dat zij hun identiteitsbewijs moesten laten zien.

Onder invloed

MAARSSEN Een 35-jarige automobilist uit Maarssen is betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen hem zondag 4 januari omstreeks 01.15 uur wegrijden vanaf een terrein gelegen aan Broekdijk oost, waarop hij op de Straatweg aan de kant werd gezet. Er bleek sprake van alcoholgebruik en na een blaastest op straat moest hij mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat hij 270 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT Gezien de weersomstandigheden(gladheid) werd op zaterdag 3 januari tussen 21.15 en 23.00 uur op de Rondweg en de Industrieweg gecontroleerd onder meer met de laserpatrol.

Op de Rondweg kregen vier automobilisten een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Op de Industrieweg kregen twee bestuurders een bekeuring wegens te hard rijden. Daar reed de snelste 73 km/u. Politiemensen zagen dat een andere automobilist erg hard de bocht nam van de Rondweg de Industrieweg op. Hij maakte gebruik van de gehele wegbreedte en sloeg op de Industrieweg de eerste weg linksaf. Hij was echter al gelaserd en geklokt op een gecorrigeerde snelheid van 70 km/u. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Snelheidscontroles

KOCKENGEN Bij een radarsnelheidscontrole op de prov.weg N401 werden 109 bestuurders betrapt. Er passeerden 694 bestuurders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u. waar 80 is toegestaan. De controle vond plaats zaterdag 3 januari tussen 14.45 en 17.00 uur.

VINKEVEEN Bij een radarsnelheidscontrole op de prov.weg N201 werden 110 bestuurders betrapt. Er passeerden 2362 bestuurders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u waar 80 is toegestaan. De controle vond zaterdag 3 januari tussen 14.45 en 17.00 uur plaats. Alle overtreders krijgen hun bekeuring toegezonden.

Diefstal brandstof

MAARSSEN Een 30-jarige automobilist uit Zeist is aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof.

Er werd geconstateerd dat hij zaterdag 3 januari omstreeks 16.50 uur bij een tankstation aan de Maarsseveense Poort brandstof tankte en daarna zonder te betalen wegreed. De gegevens van de auto waarin hij reed, werd door de centralist van de politiemeldkamer verspreid. Kort daarna zagen politiemensen hem een horecagelegenheid op de Ruimteweg binnengaan. Toen hij weer naar buiten kwam, werd hij aangehouden. Hij bekende de diefstal van de brandstof. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge

MAARSSEN Een 47-jarige vrouw uit Utrecht is betrapt op winkeldiefstal.

De vrouw werd zaterdag 3 januari omstreeks 12.00 uur aangehouden door winkelpersoneel in Bisonspoor. De vrouw had voor 71 euro aan goederen in haar winkelwagen niet afgerekend bij het passeren van de kassa. De vrouw deed afstand en kreeg een bekeuring van 250 euro.

Alcoholcontroles

MIJDRECHT/VINKEVEEN en WILNIS Bij alcoholcontroles zaterdag 3 januari tussen 03.00 en 04.00 uur zijn negen bestuurders gecontroleerd en liep een 18-jarige bromfietser tegen de lamp. Hij bestuurde een bromfiets en werd op het fietspad langs de prov.weg N201 betrapt. De uitslag bedroeg 205 ug/l.

Politie zoekt getuigen verkeersruzie

BREUKELEN De politie wil graag in kontakt komen met getuige(n) die een incident hebben gezien tussen twee mannen op de Brugoprit net voor de rotonde met de Straatweg.

Op vrijdag 2 januari omstreeks 19.35 uur kregen een 34-jarige automobilist uit Abcoude en een 43-jarige automobilist uit Breukelen met elkaar ruzie. Hierbij zouden klappen zijn gevallen, maar dat wordt ontkend. Het gezicht van de 34-jarige man uit Abcoude was opgezet en zou zich onder doktersbehandeling stellen. Eventuele getuige(n) kunnen zich melden bij het politiebureau Breukelen en telefonisch via het telefoonnummer 0900-8844.