Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 14.20 uur

Utrecht, 04-01-2009

Poging inbraak woning

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Utrecht is zondag 4 januari omstreeks 02.45 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van (poging) inbraak in een woning aan de Treek.

De 44-jarige bewoner die in zijn woonkamer aan het werk was, zag plotseling een jongen op zijn balkon staan. Hij dwong de jongen op zijn balkon te blijven staan en via 112 stelde hij de politie in kennis. De toegesnelde agenten hielden vervolgens de jongen aan. Die verklaarde direct dat het om een grap ging en met zijn vrienden had afgesproken op het balkon te springen en niet van plan was in te breken. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Een 31-jarige man uit Utrecht is zaterdag 3 januari omstreeks 23.25 uur aangehouden.

Hij wordt verdacht van mishandeling van een 34-jarige plaatsgenoot op de Faustdreef. Daarbij zou het slachtoffer met sleutels in zijn rug zijn gestoken. Agenten troffen voor de flat het slachtoffer aan dat op meerdere plaatsen aan zijn rug was gewond. De gewonde man werd door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. De 31-jarige man was al weg maar werd korte tijd later in zijn woning aangehouden. De sleutels waarmee zou zijn gestoken, werden in beslag genomen. De 31-jarige Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Automobilist botst op verkeerspaal

UTRECHT Een 29-jarige automobilist uit Utrecht botste zaterdag 3 januari omstreeks 19.50 uur op een verkeerspaal op de Darwindreef.

De auto raakte zwaar beschadigd, maar de Utrechter wist op eigen kracht uit het wrak te komen. Bij het aanspreken bleek dat hij alcohol had genuttigd. Nadat hij op straat had geblazen bleek sprake van een indicatie dat hij meer dan 650 ug/l alcohol in zijn lichaam zou hebben. Door zijn verwondingen kon hij niet mee naar het bureau voor een ademanalyse, maar werd hij door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Tegn hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier personen aangehouden

UTRECHT Na een tip dat diverse mannen in bezit van een vuurwapen in een auto op weg waren om daarmee iemand te bedreigen, stelde de politie zaterdag 3 januari omstreeks 18.30 uur een onderzoek in.

Politiemensen zagen de auto korte tijd later over de Royaards van de Hamkade rijden. Met diverse politieautos werd de bestuurder tot stoppen gedwongen waarbij een kop-staart botsing plaatsvond. Daarbij raakte niemand gewond, maar ontstond er wel schade. De vier inzittenden uit Utrecht in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, werden aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen, wel een mes. De auto werd weggetakeld omdat deze niet was verzekerd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Gewapende overval

UTRECHT Op zaterdag 3 januari vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Andesdreef.

Omstreeks 09.10 uur kwamen twee gewapende mannen de winkel binnen en eisten geld van een personeelslid dat achter de toonbank stond. Die schreeuwde hard terug naar de mannen die kennelijk hierdoor waren overrompeld en de winkel zonder buit verlieten. De twee liepen in de richting van het parkeerterrein aan de Andesdreef en stapten op een scooter en reden weg in de richting van de Lamadreef. Van hen ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Het signalement van de overvallers: Dader 1: een man met een normaal postuur, ongeveer 1.80 m. lang, gekleed in een zwart stoffen gewatteerd jack met capuchon, spijkerbroek, donkere sportschoenen en zwarte handschoenen.

Dader 2: een man met een normaal postuur, ongeveer 1.80 m. lang, gekleed in een zwart stoffen jack, lichte spijkerbroek, zwarte handschoenen. De twee maakten gebruik van een donkergekleurde scooter.

De politie wil graag in kontakt komen met getuige(n) of met personen die informatie hebben over deze overval en de overvallers. Zij kunnen kontakt opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-884 of met het telefoonnummer 0800-7000 als u anoniem wilt blijven.

Vier mannen aangehouden voor (poging)inbraak

UTRECHT Vier mannen uit Dordrecht( twee van 22 jaar, 23 en 24 jaar oud) zijn zaterdag 3 januari aangehouden op verdenking van (poging)inbraak in een bedrijf aan de Ambachtsweg.

Na een melding van een getuige, die omstreeks 01.30 uur had gezien dat er mannen over het platte dak liepen van een bedrijf, stelden diverse agenten en een diensthond een onderzoek in. De drie mannen op het dak hadden de ladder, waarmee zij het dak waren opgeklommen, snel naar boven gehaald. De vierde man, die vermoedelijk op de uitkijk had gestaan, was er bij het zien van politie vandoor gegaan. Hij kon al snel worden achterhaald waarbij hij een bijtwond in zijn arm opliep door de diensthond. De aanhouding van de drie mannen op het dak duurde wat langer. Toen zij echter in de gaten kregen dat het bedrijf was omsingeld door diverse politiemensen, klommen zij één voor één de ladder af en werden zij ingerekend.

De vier zitten nog vast voor nader onderzoek. De twee autos waarmee de vier waren gekomen, werden in beslag genomen.

Man aangehouden voor diefstal

UTRECHT Een 31-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal.

Door cameratoezicht was gezien dat de man op zaterdag 3 januari omstreeks 03.55 uur op de Vasco Da Gamalaan zat te prutsen aan meerdere fietsen. Agenten gingen naar de opgegeven plaats en zagen op de Van Eechoudlaan de man fietsen. Na controle bleek dat het ringslot van de damesfiets open was, maar er geen fietssleutel in het slot stak. Bij de man werd onder meer een zogenaamde lopersleutel en een mes aangetroffen. Er wordt nader onderzocht of de damesfiets waarop de Utrechter reed van diefstal afkomstig is. Het mes en de loper zijn in beslag genomen.

Drie mannen aangehouden voor geweld

UTRECHT Een 25-jarige man uit IJsselstein, een 21-jarige man uit Lopikerkapel en een 22-jarige man uit Lopik zijn zaterdag 3 januari aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging/mishandeling.

Omstreeks 00.20 uur waren zij betrokken bij een vechtpartij op de Choorstraat waarbij een 26-jarige Utrechter het slachtoffer was. Hij liep door diverse schoppen een pijnlijk bovenbeen op. De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De 22-jarige is inmiddels weer in vrijheid gesteld omdat het onderzoek tegen hem is afgerond. De 21-jarige en de 25-jarige(veelpleger), zijn in verzekering gesteld.

Het onderzoek tegen hen wordt voortgezet en de politie roept een tweede slachtoffer, een man op een fiets, op zich te melden. Die was op de Choorweg door de verdachten van zijn fiets getrokken en daarbij ook geschopt. Die zag echter kans snel op te krabbelen en er vandoor te gaan. Het verzoek is dat deze man zich meldt via telefoonnummer 0900-8844 en dat hij hiervan aangifte doet op het politiebureau.