Politie Noord- en Oost Gelderland

Horst / Nulde - Schaatsers veroorzaken parkeerproblemen


De schaatsliefhebbers die zaterdag 3 januari in grote aantallen de randmeren bij strand Horst en Nulde bezochten hebben daar flinke parkeerproblemen veroorzaakt.


De politie maar ook de medewerkers van de RGV (Recreatiegemeenschap Veluwe) zullen daar zodra er weer geschaatst kan worden, parkeerboetes (E 60,-) uitschrijven.


Door niet in de parkeervakken te parkeren, maar in de bermen (ook van de snelweg A28) en op de toegangswegen naar de parkeerplaatsen, blijft er onvoldoende ruimte over voor hulpdiensten om het ijs in geval van nood te bereiken.


Bij tegenliggers op de smalle doorgang moesten zaterdag hele rijen auto's eerst allemaal weer achteruit om een daarna een parkeerplaats te zoeken.
Het parkeerverbod is met borden (zone) duidelijk aangegeven. Hoewel er parkeerruimte in overvloed is, parkeren de autobestuurders daar niet. Vermoedelijk is het hen te doen om het parkeergeld van E 2,- uit te sparen.


Harderwijk-drankrijder negeert stopteken, rijdt door na botsing


Een 50-jarige autobestuurder uit Harderwijk is zaterdagavond 4 januari door de politie aangehouden nadat hij op de Burgemeester de Meesterstraat tijdens een alcoholcontrole een stopteken van een politieman negeerde. De politie reed de man achterna en kon even daarna op de Hierdenseweg worden aangehouden. Hij blies 2,1 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Terwijl de politie achter de man aanreed, botste hij tegen een afremmende auto voor hem. Na de botsing reed hij zijn voorganger zonder te stoppen voorbij.


De politiecontrole vond omstreeks 23.30 uur plaats. De man reed vanuit de S7 de stad in. Nadat de man na het stopteken doorreed, vervolgde hij zijn weg richting de Scheepssingel. Bij de oversteekplaats met de Hogeweg, stopte een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 24-jarige man uit Putten, om andere weggebruikers vrij doorgang te verlenen. De Harderwijker botste met zijn auto tegen de achterzijde van de auto van de Puttenaar en reed daarna door. De politier kon hem daarna op de Hierdenseweg aanhouden. Tegen de man volgt een proces-verbaal voor het alcoholgebruik en het doorrijden na een aanrijding.


Heerde - Jonge bromfietser betrapt op gebruik alcohol


Een 17-jarige bromfietser uit Vaassen is in de nacht van zaterdag op zondag 4 januari bij een politiecontrole in Heerde betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.


Bij de controle, die omstreeks 03.00 uur op de Dorpsstraat in Heerde plaats vond, bleek het gebruik van alcohol. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 0,4 prom., terwijl hij - gezien zijn leeftijd - al bij 0,2 prom. - in overtreding is. Hij wordt aangemeld bij het jeugdpreventieteam, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Putten - Auto over de kop - bestuurder te voet er vandoor


Een 19-jarige autobestuurder uit Bergambacht is in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 januari met zijn personenauto op de Nijkerkstraat in Putten van de weg geraakt en over de kop geslagen. De bestuurder verdween te voet. In de auto zaten behalve de bestuurder nog één jongen en drie meisjes. Eén van hen, een 17-jarig meisje uit Waarder, liep een bloedneus op en werd door de ambulancemedewerkers verzorgd.


Het ongeval vond omstreeks 01.15 uur plaats. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, raakte een hek en sloeg om. De inzittenden, bestuurder en 4 passagiers, kwamen er vrijwel ongeschonden vanaf. De auto moest worden weggesleept.


De politie is nog op zoek naar de bestuurder. Tegen hem volgt een proces-verbaal wegens het verlaten van de plaats van het ongeval.


Putten - Drankrijder rijdt door rood


Een 23-jarige autobestuurder uit Putten is in de nacht van zaterdag op zondag 4 januari aangehouden, nadat hij op de Garderenseweg in Putten door het rode verkeerslicht reed en onder invloed van alcohol verkeerde.


De politie zag de man rond 00.50 uur het rode verkeerslicht negeren. Toen hij daarover op de Bilderdijkstraat werd staande gehouden, bleek hij alcohol te hebben gebruikt.


Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 0,5 prom. Hij bleek een beginnend bestuurder en kreeg een boete voor het alcoholgebruik en het negeren van het rode licht.



---- --