BNN

Credits: Manon van der Zwaal

PERSBERICHT

Hilversum, 29 december 2008

NU WE ER TOCH ZIJN WIJKT NIET VOOR PROBLEMEN
VANAF ZONDAG 4 JANUARI START SPECIALE 8-DELIGE REEKS BIJ BNN

Hoe gastvrij is het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart? En vindt Eddy er een warm bedje in deze koude wintermaand? Op 4 januari start een speciale 8-delige reeks van Nu We Er Toch Zijn. Eddy Zoëy, geluidsman Arjan en cameraman Jasper onderzoeken de gastvrijheid in een aantal 'probleemwijken' in Nederland. In het BNN-programma worden de wijken die op de lijst van ex-minister Ella Vogelaar staan aan een grondige gastvrijheid-test onderworpen. Het nieuwe seizoen Nu We er Toch Zijn is vanaf zondag 4 januari van 21.45 uur tot 22.15 uur te zien bij BNN op 3.

Wat schaft de pot in de Utrechtse wijk Ondiep: boerenkool, couscous of toch Turkse pizza? En krijgen de heren koffie met een Limburgs koekje in het Heerlense Meezenbroek? Het Nu We Er Toch Zijn-team onderzoekt het allemaal. Vervoer hoeft Eddy dit seizoen in ieder geval niet te regelen: hij cruist geheel in stijl rond in een aftandse Mercedes stationcar. Natuurlijk plakken de heren er weer lustig op los met de Nu We Er Toch Zijn-brievenbusstickers. Dit keer wel in een meertalige uitvoering. Aan het eind van iedere aflevering deelt Eddy de bekende plaquette uit: goud voor de hele gastvrije wijken, zilver voor wijken die ermee door kunnen en zwart voor wijken waar de deur voor Eddy en zijn crew gesloten blijft.

In de eerste aflevering brengen Eddy Zoëy en consorten een bezoekje aan Nieuw West in Amsterdam. De uitzending daarna staat het Limburgse Heerlen op het programma. Drie dagen en twee nachten brengt het Nu We Er Toch Zijn- team door in deze gemeenten. De gastvrijheid wordt uitvoerig getest, want de mannen kunnen natuurlijk niet zonder een slaapplek, een maaltijd of gewoon even een lekker kopje koffie.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie Nienke van Ankeren, tel: 035-6555321, nienke.van.ankeren@bnn.nl