RTV-Noord-Holland

PERSBERICHT

30 december 2008

20 x 20 minuten Frénk live!
Frénk van der Linden interviewt 10 uur live, zonder voorbereiding, 20 bijzondere gasten over hun leven.

Je staat al jaren bekend als een van de beste interviewers van Nederland. Geroemd om je grondige research, waardoor een vraaggesprek vaak tot onthullingen leidt. Maar vervolgens ga je experimenteren met totaal onvoorbereide, spontane interviews. Je krijgt niet te horen wie je gast zal zijn, en je moet improviserenderwijs tot een diepgravend portret komen. Dat doe je eerst voor TV Noord-Holland ('Eerlijk zijn'), daarna voor de NCRV- televisie ('30 Hoog'). En dan krijg je opnieuw het verzoek verzoeken om op 4 januari 2009 een tien uur durende en rechtstreekse interviewmarathon te verzorgen voor de kijkers van TV Noord-Holland en de bezoekers www.ncrv.nl. Je denkt er drie seconden over na en zegt ja.

Frénk van der Linden interviewt zondag 4 januari vanaf 14.00 uur tot 24.00 uur niet minder dan 20 bekende Nederlanders. Live. Met niet meer dan vijf minuten pauze tussen de vraaggesprekken. Zonder zich van tevoren in zijn gesprekspartners te kunnen verdiepen. Met wie zal hij worden geconfronteerd? Louis van Gaal? Wouter Bos? Koningin Beatrix? Gordon?

Van der Linden weet het niet. Hoe redt hij zich zonder feitendossier, vragenlijstje of redactieteam dat alles tot in de puntjes heeft voorbereid? Eén man, één gast, één gedachtewisseling (met óf zonder chemie, that's the question). En dat maal 20.

20 x 20 minuten Frénk live, is een bijzonder samenwerkingsproject van TV Noord-Holland en de NCRV.