Gemeente Nuenen


Vrijwilligersprijs 2008 voor Jac Janssen, blokhutbeheerder scouting Rudyard Kipling

Op zondagmiddag 4 januari 2009 reikt burgemeester mr. W.R. Ligtvoet tijdens de nieuwjaars-ontmoeting in Het Klooster, na zijn nieuwjaarstoespraak om ongeveer 14.40 uur, de vrijwilligersprijs 2008 uit aan de heer Jac Janssen. Hij is de blokhutbeheerder van scouting Rudyard Kipling. De bijbehorende cheque van 1000,-- is voor deze scoutinggroep.

De heer Jac Janssen (70 jaar), wonende Wermersland 34, 5673 PT Nuenen, is vanaf november 2001 de blokhutbeheerder van scouting Rudyard Kipling. Zonder de andere 64 vrijwilligers binnen deze scouting te kort te doen gaat de vrijwilligersprijs naar het oudste lid Jac Janssen. Hij is de zeer gewaardeerde en onmisbare gebouw- en terreinbeheerder van de blokhut in de bossen aan de Papenvoortse Heide. Hij meldde zich spontaan aan als blokhutbeheerder toen de huidige blokhut nog in aanbouw was. Dit was een geschenk uit de hemel!

Sindsdien is hij bijna dagelijks (niet op zondag) te vinden op de blokhut en verricht daar op de gekste tijden de meest uiteenlopende werkzaamheden: opruimen, poetsen, onderhoud binnen en buiten het terrein, vandalisme preventie, openen en sluiten van gebouw, ontvangsten van gasten, werklieden en huurders, materiaalbegeleider voor de kinderen, controlerende werkzaamheden en het aanspreken van personen op de regels, iedereen assisteren bij alle voorkomende klussen, meubels klaarzetten en last but not least: KOFFIE zetten voor iedereen!!

Scouting Rudyard Kipling bestaat ruim 40 jaar. Iedere zaterdag komen er 143 kinderen naar de blokhut voor een spannende en leerzame ochtend/middag. Zij leren respectvol met elkaar en met de natuur om te gaan. De veelal jonge leiding leren samen te werken en verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar en de kinderen. Scouting Rudyard Kipling kan niet zonder Jac Janssen. Er zijn vele vrijwilligers maar hij steekt het meeste aantal uren in deze mooie scoutinggroep.

Tot aan zijn pensioen was hij werknemer facilitaire dienst van het Elkerliekziekenhuis te Helmond. Jac Janssen houdt wel van grapjes en geintjes en een beetje plagen. Hij is altijd bezig en hij is een echte harde werker en doorzetter. Jac en zijn vrouw maken flinke fietstochten en hij kijkt graag voetballen op TV. Een andere hobby is zijn volkstuin aan de Papenvoortse Heide.

Jac is tot aan zijn 70e bloeddonor geweest.