Gemeente Delft

Delft Cultuurjaar spetterend van start!

Delft Cultuurjaar 2009 trapt op zondag 4 januari om 14.00 uur af met niemand minder dan Brigitte Kaandorp in Theater de Veste.

Kaandorp is 25 jaar geleden met ukelele en bloemetjesjurk haar carrière in Delft begonnen. Speciaal voor Delft Cultuurjaar 2009 geeft zij met band onder leiding van Cor Bakker een vrolijk concert met een groot repertoire aan onvervalste meezingers. Genodigden ontkomen er uiteindelijk niet aan om op z'n voetbalstadions zelf ook de keel op te zetten. Voor deze middag is een dresscode! Geheel in de stijl van Kaandorp wordt iedereen in zijn of haar mooiste bloemetjestenue verwacht .

Na de voorstelling, om 16.15 uur, zijn alle Delftenaren en genodigden welkom bij de ingang van Theater de Veste voor het spektakel IJsheiligen. Verrassende figuren, opzwepende muziek, humor en straatzang overvallen het publiek vanuit onverwachte kanten en in een stoet lopen de aanwezigen naar de Markt.

Delft Cultuurjaar 2009 trakteert inwoners en bezoekers van de stad een jaar lang op een uitgebreid cultureel programma. Vier Culturele Weekenden worden afgewisseld met grootschalige, interactieve voorstellingen, tentoonstellingen en festivals. Meer informatie: www.delftcultuurjaar.nl

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft