Ingezonden persbericht


Persbericht

18 december 2008

De Director's talk in Stedelijk Museum De Lakenhal

Zondag 4 januari houdt Edwin Jacobs, van 13.00 tot 14.00 uur, voor de derde keer zijn Director's talk over belangrijke zaken die zich afspelen achter de schermen van het museum. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

De Director's talk gaat dit keer over het nieuwe repertoire van De Lakenhal. Onder de titel Utopisch Nest bundelen in 2009 kunstenaars, wetenschappers, collega-musea en museummedewerkers én het publiek hun krachten. Deze hechte samenwerking wordt nog eens versterkt door deelname van de Mondriaan Stichting die een ton beschikbaar stelt en het VSBfonds dat vier ton beschikbaar stelt en daarmee meerdere stappen ook financieel mogelijk maken.

De tentoonstelling Jan Wolkers (nog t/m 15 februari te zien) is al een voorproef van de nieuwe manier van presenteren die De Lakenhal voor ogen staat. Presentaties vinden plaats door het hele museum, het liefst ook daarbuiten en altijd in relatie tot de vaste museumcollectie. Het publiek is hierbij de welkome deelnemer die vanaf 1 januari 2009 van harte is uitgenodigd om een hommage aan Wolkers te brengen, in de duinpan achter Hotel Duinoord aan de Wassenaarseweg, opdat de herinnering aan deze bijzondere persoon levend wordt gehouden.

De nieuwe manier van presenteren trok ook veel bezoekers naar het museum. Met de Kerstweek nog voor de boeg, telt De Lakenhal nu al ruim 62.000 bezoekers tegenover 36.000 vorig jaar. Een groot deel daarvan (bijna 19.000 bezoekers) kwamen speciaal voor Jan Wolkers en de samenwerking met Museum Boerhaave, rond de familie Kamerlingh Onnes, zorgde voor extra bezoekers tijdens de zomermaanden. Op zondag 4 januari hoort u meer over de veranderslag die De Lakenhal voor ogen staat.

Nadere informatie en persfoto's: Stedelijk Museum De Lakenhal, tel. 071 516 53 60 of pr@lakenhal.nl

Met vriendelijke groet,

Mia van Iterson

Public Relations

Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

Oude Singel 28-32

2312 RA Leiden

Tel. +31 (0)71 516 5360