Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

www.nioweb.nl

Onderwerpen NioScoop zondag 4 januari, 14:00 uur, Nederland 2

Samen voor vrede

De Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) brengt zondag 4 januari vier geestelijke leiders uit de Nederlandse samenleving in beeld die een gezamenlijke vredesintentie uitspreken. Het is voor het eerst dat representanten van drie monotheïstische religies op deze manier medewerking verlenen aan een televisie-uitzending in Nederland.

Mgr. Jan van Burgsteden (rooms-katholiek), dr. Arjan Plaisier (protestant), rabbijn Awraham Soetendorp (joods) en imam Iftekhar Ali Chishti (islamitisch) lezen een oproep voor om de saamhorigheid van de religies ten dienste van de samenleving te versterken. De verklaring is ondertekend door het Contactorgaan Moslims en Overheid, de Raad van Kerken in Nederland en het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom.

Aansluitend op de verklaring geven Driss el Boujoufi (voorzitter van het CMO) en ds. Klaas van der Kamp (secretaris van de Raad van Kerken) een toelichting op de totstandkoming en de bedoeling van de verklaring. "Ik vind religie niet alleen een gebedsbelijdenis voor een individu, maar religie kun je ook gebruiken voor saamhorigheid in een samenleving met verschillende levensbeschouwingen", aldus Driss el Boujoufi. "Als wij weten dat we bij kunnen dragen aan deze samenleving, en wij doen dat niet, dan hebben we eigenlijk iets nagelaten van ons geloof".

Daarnaast in NioScoop een documentaire van Rob Hoff met een verhaal over hoe mensen vanuit verschillende religies met vrede kunnen omgaan in Palestina en Israël. Dit en meer aanstaande zondag bij de Nederlandse Islamitische Omroep.


----------