Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Arnhem, 3 januari 2009.

Zionistische agressor en moordmachine is weer van de ketting gelaten!

Bloeddorstige Israëlische militaire luchtaanvallen in de Gazastrook!

Een Israëlische militaire grondaanval en bezetting van Gazastrook dreigt!

Een dag na kerstmis is het weer raak. De Israëlische agressor valt voor de zoveelste keer in haar kortstondige bestaan van 60 jaar de Gazastrook aan. (1)

Met veel militair vertoon heeft Israël weer haar ware gezicht laten zien. Met als verschrikkelijk resultaat ruim 400 doden en 1000 gewonden en iedere dag volgen er meer. Israël maakt er nu wel een gewoonte van om om de haverklap buurlanden aan te vallen. Zie ook recent nog de mislukte Israëlische aanval in Libanon van 2006 om Hezbollah te verslaan.

Net als in 2006 toen Israël in Libanon een groot offensief ontketende om twee ontvoerde soldaten vrij te krijgen, zet Jeruzalem bij de huidige operatie in de Gazastrook hoog in. Destijds beloofde het de shiitische organisatie Hezbollah te vernietigen, nu dreigt het Hamas te zullen ontmantelen.

En ook net als in 2006 weigert Israëls tegenstander om de handdoek in de ring te gooien. En net als in 2006 kijkt de Arabische wereld verdeeld toe.

Maar naast zulke parallellen is er ook een belangrijk verschil. De crisisdiplomatie is nu al binnen enkele dagen op gang gekomen. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties riep zondag, een dag na het begin van het offensief op tot een onmiddellijke beëindiging van al het geweld, doelend op zowel de Israëlische aanvallen als de raketten die Hamas afvuurt op Israël. Tot een onmiddellijk staakt-het-vuren is nu ook opgeroepen door het zogeheten Kwartet (waarin de Verenigde Staten, Rusland, de Europese Unie en de Verenigde Naties zitten) en ook door de EU apart.

In 2006 kwam de internationale gemeenschap veel trager in actie. Na ruim een week zei Condoleezza Rice, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken nog hoopvol dat de wereld getuige was van de geboorteweeën van een nieuw Midden-Oosten. Er moest een duurzame oplossing voor het geweld komen. Een opstelling die Israël de tijd gaf door te gaan met zijn operatie. Pas na elf dagen oorlog noemde ze een staakt-het-vuren dringend noodzakelijk. Het duurde uiteindelijk een maand voor het bestand er ook was.

Deze keer speelt Washington een minder prominente rol in de diplomatieke manoeuvres. De Amerikaanse regering loopt op haar laatste benen en is daardoor politiek verlamd. President Bush mag vanuit Texas laten weten dat Israël het volste recht heeft zich te verdedigen. In internationaal verband hebben de Amerikanen zich aangesloten bij de oproep tot een onmiddellijk bestand.

Europa, bij monde van Frankrijk, zojuist voorzitterschap af van de Europese Raad, maakt gebruik van het gat dat de VS laten vallen. President Sarkozy veroordeelde meteen al zowel Israël als Hamas waarmee hij zich in een diplomatiek gunstige uitgangspositie plaatste. Met zijn minister van Buitenlandse Zaken Kouchner kon hij zich opwerpen als pleitbezorger van een humanitair bestand van 48 uur en potentieel vredesmakelaar.

Hamas, de legaal verkozen politieke partij in de Gazastrook, had het niet-aanvalsverdrag eenzijdig opgezegd omdat Israël een economische blokkade rondom Gaza heeft gelegd, waardoor er geen goederen in of uitgevoerd kunnen worden en Israël geen gehoor gaf om deze blokkade op te heffen. Israël gijzelde door deze opzet ruim 1 miljoen inwoners van de Gazastrook, een stuk land zo groot als Texel.

De houding van de Nederlandse politiek is kenmerkend voor de slijmhouding t.o.v. van de zionisten in Israël. Vooral de houding van de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen is zeer opmerkelijk. Waren wij net bekomen van zijn hysterische houding op de Antillen toen een paar Antilliaanse betogers zich getooid hadden met davidsterren wat volgens deze minister niet kon als vorm van vrijheid van meningsuiting en nu maakt het deze minister niets uit dat Israël in een klap 300 mensen doodt, wat zoals oud minister van Agt het zo duidelijk beschreef in nova op 27 december jl., een organisatie als Hamas krijgt het niet voor elkaar om zon hoog aantal Israëlische slachtoffers te maken in 10 jaar. Israël maakt honderden doden in slechts enkele dagen! Het Israëlisch leger is totaal geen partij t.o.v. Hamas, wat niet beschikt over een echt leger met marine, luchtmacht en landmacht!

Wilders achter Israël

Geweld tegen terreur is zelden buitenproportioneel, reageerde hij zondag op de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook. Als wij terroristen vlak over de grens in België of Duitsland hadden die Maastricht of Breda met raketten bestookten en een bestand staakten zou Wilders, als hij minister van Defensie was, precies hetzelfde hebben gedaan als Israël. Wilders wijst erop dat de Palestijnen zelf Hamas hebben gekozen in verkiezingen. Hij vindt dat Israël het recht heeft zich te verdedigen. De aanleiding is blinde haat. Daar helpt helaas geen dialoog tegen. Als je volk en land in zijn bestaan wordt bedreigd en beschoten door terroristen, schiet je terug. Israël heeft Wilders betreft groot gelijk: Knikker de hele bende maar de Sinaï in. (2)

SP bekritiseert Verhagen over Gaza

SP-fractievoorzitter Agnes Kant vindt de reactie van minister Maxime Verhagen op de luchtaanvallen op Gaza beneden peil en eenzijdig. Behalve de provocaties van Hamas, moeten ook de luchtaanvallen van Israël veroordeeld worden, aldus Kant zondag. Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, veroordeelde de provocaties van Hamas die tot deze situatie hebben geleid. Kant noemt die veroordeling terecht maar eenzijdig. De SP veroordeelt ook het buitensporige en gewelddadige optreden van Israël via luchtaanvallen op Gaza. De socialisten roepen het kabinet op hetzelfde te doen. Verhagen riep Israël zaterdag op tot maximale terughoudendheid om verdere slachtoffers onder de burgerbevolking te voorkomen. Kant: De oproep aan Israël is volstrekt onvoldoende. Dit is een disproportionele reactie op een disproportioneel gewelddadig optreden van Israël. Hier past maar één reactie: veroordeling en oproep tot stoppen van het geweld. En een oproep tot een hernieuwd invoeren van een staakt het vuren. (3)

De NVU heeft al eerder in Den Haag gedemonstreerd tegen US-Imperialisme en Zionisme, vanwege het agressieve optreden van Israël en Amerika tegen een aantal landen. (4) & (5)

Zeker zal deze Israëlische agressie, op een soeverein land en volk, weer onder de publieke aandacht gebracht gaan worden middels demonstratie(s) en folderacties!

Wij staan dan ook voor de volle 100% achter het voornemen van Iran om een internationaal gerechtshof op te zetten Een speciaal tribunaal is dinsdag in Teheran opgericht dat de misdaden moet berechten die tegen de bevolking in de Gazastrook worden gepleegd. De Iraanse Justitiewoordvoerder Alireza Jamshidi zei dat het tribunaal als grondslag de Conventie over Volkerenmoord van de Verenigde Naties heeft.Het hof zal bij verstek de beramers en uitvoerders van de misdaden berechten. Iran zoekt steun bij andere islamitische landen voor dit initiatief. De Iraanse regering beschuldigt onder meer Arabische landen in het Midden-Oosten ervan veel te weinig te doen om de belegerde Palestijnen te helpen.

Ontzien

De internationale rechthandhavers ontzien in Iraanse ogen het regime in Israël net zoals bijvoorbeeld in 2006 bij de Israëlische bombardementen op Libanon. Daarbij werden vrijwel uitsluitend burgers gedood, meer dan duizend in getal onder wie naar schatting 350 kinderen. (6) De NVU eist dan onmiddellijk:

Onmiddellijk staakt het vuren van Israël en militaire agressie t.o.v. de Gazastrook

Israëlisch gebied terugbrengen naar dat van 1967

Internationaal onderzoek starten naar de oorlogsmisdaden gepleegd door Israël

Stop de boycot op Hamas en erken de Hamas regering als internationale gesprekpartner

Gazastrook en West-Jordaanland internationaal erkennen als een Palestijnse Staat

Het benoemen en veroordelen van de zionistische lobbys in de Verenigde staten, die een
optreden van de VS en maatregelen tegen de misdaden van Israël onmogelijk maakt (7)

(1) http://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABl
(2)
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2878429/__Wilders_achter_Israel__.h tml?p=5,1
(3)
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2878317/__SP_bekritiseert_Verhagen_
_.html?p=3,1
(4) http://www.nvu.info/demo/010706.html
(5) http://www.nvu.info/demo/040807.html
(6)
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1115046.ece/Iran_richt_Gaza
-Tribunaal_op
(7) http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/33882177/

Partijvoorzitter NVU
Constant Kusters

Postbus 4053
6803 EB Arnhem
026-3217539
E-mail: voorzitter@nvu.info
www.nvu.info

NVU - Nederlandse Volks-Unie ® ©