Politie Limburg-Zuid

Wilde rit met aanrijdingen en aanhouding valse aangifte

Zaterdagavond om 21.45 uur trok een auto in de buurt van de Schepenbank in Oirsbeek, vanwege een hoge snelheid, de aandacht van agenten. Toen de agenten het voertuig volgden, zagen zij dat de bestuurder in de Lindelaan tegen een geparkeerde auto reed. De bestuurder negeerde het stopteken om vervolgens met zeker 60 km door de 30 km zone te rijden. In de Populierenlaan rijdt de bestuurder opnieuw tegen een geparkeerde auto. De agenten staakten hun poging om de auto te stoppen om erger te voorkomen. Als de agenten vervolgens bij de woning van de eigenaar van de auto gaan kijken, lijkt er niemand thuis te zijn.

Enkele minuten later komt er een melding van een getuige binnen dat de auto zich in de Raadhuisstraat heeft klem gereden en de twee inzittenden gevlucht zijn. Ook daar blijkt een voertuig geraakt te zijn en is de auto tegen een lantarenpaal gereden. Bij het achteruit rijden werd een gevel licht geraakt. Opnieuw bij de woning van de eigenaar van de auto aangekomen, is de garage open en staat er een raam open op de eerste verdieping. Uit gegevens blijkt dat de auto geschorst en niet verzekerd is.

Enkele uren later doet de 22-jarige eigenaar uit Oirsbeek midden in de nacht aangifte van diefstal bij de politie. Gezien het voorgaande en het feit dat zijn verhaal niet erg plausibele klinkt, wordt de man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een valse aangifte te hebben gedaan. De politie onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor de wilde rit inclusief aanrijdingen.

04-01-2009, Oirsbeek